回覆 29# doggiestyle

你買過咩板易壞?

另外你有拎過去香港代理道做保養?

回覆  doggiestyle

你買過咩板易壞?

Kin_2012 發表於 2019-2-19 18:22

最易壞係底板
之後係 HDD
再其次係 RAM 同 顯卡 ,但唔知點解 RAM 有終身保

要 full load 過先知,9900k full load 都耗電過 dual 1st 代 xeon e5
P14 發表於 2019-2-19 16:34

咁的確完爆E5
不論電力同熱力都輾死好多粒U

香港咩都少得貴過人, 到時預早上網訂啦~
Kin_2012 發表於 2019-2-19 17:35

可以搞個大集運拎團價

最易壞係底板
之後係 HDD
再其次係 RAM 同 顯卡 ,但唔知點解 RAM 有終身保  ...
doggiestyle 發表於 2019-2-19 18:26

終身, Lifetime?
呢個產品已經冇再生產啦

via HKEPC Reader for Android

要 full load 過先知,9900k full load 都耗電過 dual 1st 代 xeon e5
P14 發表於 2019-2-19 16:34

AM4板去唔到150W

你買過咩板易壞?

Kin_2012 發表於 2019-2-19 18:22

做保最多一定HDD,除了筆電,部機最少雙碟+外置
    我換最多喺3T死雞,試同我三個月連死二隻一隻警告 記得用唔夠一年,最悲偒某唔乜用備份碟,剛好重裝清鑋完找它竟然變雞湯

終身, Lifetime?
呢個產品已經冇再生產啦  

via HKEPC Reader for Android
bibilubi 發表於 2019-2-19 18:58

點都有五年既

做保最多一定HDD,除了筆電,部機最少雙碟+外置
    我換最多喺3T死雞,試同我三個月連死二隻一隻警告:f ...
goom 發表於 2019-2-19 19:29

你一塊底板可以駁十隻 HDD
機率高十倍

你一塊底板可以駁十隻 HDD
機率高十倍
doggiestyle 發表於 2019-2-19 19:33

不,長用三隻起會用企業級或拆開接駁,無共震好挨得