除左熱之外,  AMD 成日有D 不知名既不相容
yick 發表於 2019-2-24 15:37

又來了

ram 唔夾intel , ram 問題
ram 唔夾AMD, AMD 問題

intel 同程式不相容, 程式問題
AMD 同程式不相容, AMD問題

好驚平時工作唔穩定,  好驚HANG機,  好驚成日撞HARDWARE
yick 發表於 2019-2-24 14:19

驚就唔好用,用就唔好驚,何必難為自己啫!

有不相容都係 WIN10既事,唔關 AMD 事

3000蚊買唔買到3700x呢?
自己心理關口最多3300左右,如果唔係到時只能退一步3600x算。

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

3000蚊買唔買到3700x呢?
自己心理關口最多3300左右,如果唔係到時只能退一步3600x算。

via HKEPC IR Pro  ...
nkwhahaha 發表於 2019-2-24 20:11

12核我估標9900K個價

via HKEPC Reader for Android

12核我估標9900K個價

kelvin2517 發表於 2019-2-24 22:46

好貴WO

大大 何出此言,真係好想知
P14 發表於 2019-2-24 22:16

我都係前AMD Fans,最後一粒係 X4 955 BE。
轉會Intel 4 系後真係冇回頭!

1)AMD Single thread performance實在太雞。到宜家games都唔係幾Multi thread supported,仲幾依賴Single thread 嘅效能。你俾咁多core我都冇乜用。
2)底板跟嘅HD 4200 display Windows 10 冇driver,上唔到1920x1080。都唔係好多年姐,咁快就冇support Intel 十幾年前嘅onboard display都仲有support囉。

好貴WO
yick 發表於 2019-2-24 23:35

如果單核有9900K同等或以上效能,多左4春,賣返9900K價錢,已經多人搶同抵。

12核要由16核閹割出黎,成本增加,唔平呀
另外,而家都傳最初只有12核,年底先出16核打intel新U。如果12核係短期旗艦,個人覺得未必好平。

我都係前AMD Fans,最後一粒係 X4 955 BE。
轉會Intel 4 系後真係冇回頭!

1)AMD Single thread p ...
天宮葉月 發表於 2019-2-24 23:44

哈哈大大我同你差不多由x4 965BE 到1090T(當年也算有性價比)後來改用3770K因壞板到上星期先升上9900K