[開箱] 收貨, 超迷你機

最近買左好多野, 淨係電腦都入左3部
最近收貨哩部係L記廠機, 本黎無預期佢俾咩好野我
但到貨又幾有驚喜, 尤其係個packing.....係件貨嘅10倍大.....但入面空空如也...

好啦, 首先外型激細, 自己一定砌唔到
可配Pro 版Ryzen 2200ge / 2400ge
windows 10 pro
最多32gb ram(16x2), 我而家哩部係4+4
M.2 SSD +2.5" hdd(我無要)
背面擴充洞選display output, 我要了HDMI(佢default 有2個DP)

著機一睇, 原來SSD 係***嘅981, 算係意料之外, 本黎以為係D cheap 雞sata III 嘅 m.2
2200GE pro, 8gb ram, 256 gb ssd, windows 10pro
$44xx 真心扺到唔識型容

PS:新蛋仲平多幾百

唔覺得有咩抵
同樣價錢已經可以買到Dxll Optiplex 3060 Micro配i3-8100
一樣係max 16GB x 2, 2.5" HDD+M.2

細機買mac min 2018 更好

但到貨又幾有驚喜, 尤 ...
kennyleunghk 發表於 2019-3-1 17:03

Ching買咁多電腦做咩?

但到貨又幾有驚喜, 尤 ...
kennyleunghk 發表於 2019-3-1 17:03

如果單純講佢細,要4400,係合理價
但如果比較CPU,就會發現佢主要係用低等級D CPU錢,減錢用來買另外一D野
只係左轉右

其實佢細定asrosk果部細?

上年砌左部2200G
又係8 256 981
5.5升
唔使4千,唔包win

上年砌左部2200G
又係8 256 981
11升
唔使4千
killer699 發表於 2019-3-1 19:22

2200G定位奇怪
佢CPU係唔錯,水平有以前I5水平
但APU事實上推唔到D咩野WO
用佢來推真係可以打機?

2200G定位奇怪
佢CPU係唔錯,水平有以前I5水平
但APU事實上推唔到D咩野WO
用佢來推真係可以打機? ...
hkmand001 發表於 2019-3-1 19:25

唔係打機用,屋企人睇劇用and文書

dell 3060 / 7060 迷你機, 打去sales quote個價