[其他] 買嘢無包膠, 會否是賊贓? 點知是新貨?

買嘢無包膠, 會否是賊贓?
現在好多產品都**無**密封包裝, 隨時犯接贓罪?

街市賣的菜都係**無**密封包裝

買嘢 無包膠, 點知是 新貨? 會否是 賊贓?

街市賣的菜都係**無**密封包裝
hk2054 發表於 6/3/2019 12:56

証明幾危險了.... 可以隨時落毒? Anyway....
講返 買嘢 無包膠... 點知是新貨 呢?
無咗 打開密封膠袋 這個 動作, 真的無問題?

無辦法,只好去"信譽良好"的商戶選購

無咗 打開密封膠 ...
toylet 發表於 2019-3-6 12:59

你買架新車, 買層新樓都係冇包膠, 你點解知係咪新貨? 洗唔洗叫車行/地產商包過佢?

買新車買新樓 都冇包膠 -> 無 密封包裝 的 麻煩!

你買架新車, 買層新樓都係冇包膠, 你點解知係咪新貨? 洗唔洗叫車行/地產商包過佢?  ...
myricky 發表於 6/3/2019 13:07

大大 其實 解釋了 無 密封包裝 的 麻煩!

去電腦商場買砌機其實重危險,所有parts都*有可能*唔係全新

"信譽良好"的商戶? 任 舖頭 嗡!

無辦法,只好去"信譽良好"的商戶選購
hk2054 發表於 6/3/2019 13:05

即是 任 舖頭 嗡..... 完全**無**買包維他奶 的 保証!

去電腦商場買砌機其實重危險,所有parts都*有可能*唔係全新
hk2054 發表於 6/3/2019 13:10

的確是.... 即是 去 長洲 買海鮮 再 叫舖頭煮 咁!

無咗 打開密封膠 ...
toylet 發表於 2019-3-6 12:59

包膠機依家又唔貴, 有D鋪有部包膠機自己包

落毒打針都得架,以前紙包飲包咪又係比人落