[主機板] M8G(Z170)成功行到 i3-8350K

6 天前 17:07

多謝 dsnake 大大改好現成的 BIOS
用 燒錄器 + 賣燒錄器嘅老闆送嘅燒錄軟件 一嘢搞掂
之後只要喺 CPU 背面黐膠紙(當然係特製嗰啲!)
就可以直上 8700K 8086K 9700K 喇
(9900K 神人們仲未破解到 >12T 限制,暫時未得住)

魔改 淘佬幾錢套?

魔改 淘佬幾錢套?
香煎香腸 發表於 2019-3-13 17:17

燒錄器 五十蚊港紙左右

封膠紙即係又要封腳接觸點??

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

封膠紙即係又要封腳接觸點??

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)
akam7777 發表於 2019-3-13 06:11 PM

係咪有啲板已經唔需要咁做?

via HKEPC Reader for Android

B250有冇辦法用8代U?

係咪有啲板已經唔需要咁做?

Kennn 發表於 2019-3-13 18:14

MSI 只需要 短接
ASUS ASRock 需要 短接 + 絕緣
Gigabyte 需要 大面積 unique 方案
其他牌子唔知
B250 大部份主機板 冇人研究

MSI 只需要 短接
ASUS ASRock 需要 短接 + 絕緣
Gigabyte 需要 大面積 unique 方案
其他牌子唔知
B250 大 ...
MelonGx 發表於 2019-3-13 06:37 PM

我見之前LTT 係Ali express 買咗塊乜都唔洗改就用到9900K 嘅 H110

我見之前LTT 係Ali express 買咗塊乜都唔洗改就用到9900K 嘅 H110

via HKEPC Reader for Android ...
Kennn 發表於 2019-3-13 19:35

可能 socket 預先剪咗腳 + 短接好

B250有冇辦法用8代U?
ernesttsim 發表於 2019-3-13 18:20

https://www.hkepc.com/forum/view ... &extra=page%3D1