[操作疑難] I5-9400F買唔買好?

師兄們,見粒粒I5 9400F $1300好吸引,主要打槍Game多,少量文書野
本身有張gtx 1060 6gb,請問9400F用得過嗎?
再問埋配邊塊b360m底板推薦?

MSI B360M MORTAR

回覆 2# kcc2615

請問,如果我插對DDR4 3000 2x8gb係咪都係行2666?會唔會有影響?

回覆  kcc2615

請問,如果我插對DDR4 3000 2x8gb係咪都係行2666?會唔會有影響? ...
mrhong68 發表於 2019-3-14 15:06

除咗Z板,插對3000nhz,B360板都係行2666mhz,用i3-8100 最高行2400nhz

回覆 4# sport

Ok,呢粒9400F買得過嗎?
定買番有內顯既8代好?

回覆  sport

Ok,呢粒9400F買得過嗎?
定買番有內顯既8代好?
mrhong68 發表於 2019-3-14 20:45

粒i5 9400F我用左有1星期本身有GTX 1060(6GB),配塊ASUS PRIME B365M-A底板

粒i5 9400F我用左有1星期本身有GTX 1060(6GB),配塊ASUS PRIME B365M-A底板
boot 發表於 2019-3-14 21:08

用落性價比爽嗎?
係唔係比上1代熱?

boot 發表於 2019-3-14 21:08

B365同360有咩分別?

用落性價比爽嗎?
係唔係比上1代熱?
mrhong68 發表於 2019-3-14 21:12

用落性價比好正,上代用i5-3470,而家中型升級

B365同360有咩分別?
mrhong68 發表於 2019-3-14 21:15

B365用新的Usb 3.1,唔知同360有咩分別