[開箱] 作死系列: 淘寶RAM

話說有部文書Laptop...本身跟機得4GB ram ...仲要得一條ram slot
家下chrome愈來愈大食 , 一直都想同佢加到8GB.
但RAM 價愈升愈高, 無錢底下就唯有去淘依D 不知明RAM

開箱:

對比本身:

上機圖:

So far 用左幾日, 試過用軟件burn-in..無出過問題..
但睇D chip 係同一間廠, 但有D 睇落新D, 有D 舊D...應該係二手chip...
但一條8GB 為返HKD只係$!&%...大家吾怕作死都可以買黎試下...

ps. 如果之後條RAM 死左我會盡快係到updates

回覆 1# kenlau

影個真身大家睇下都好吖!

回覆  kenlau

影個真身大家睇下都好吖!
big_nature 發表於 2019-3-23 19:07

影左...但arm arm D 相睇吾到..家下無問題了

回覆 1# kenlau

其他牌子ram,
好多時都覺有實色同淺色D!
我諗條ram不至拆chips 重裝!
售價 又唔貴,咁做法計唔惦成本。

8G咁價好過買2手!

8G咁價好過買2手!
big_nature 發表於 2019-3-23 19:17

比香港平成倍有多

via HKEPC Reader for Android

回覆 6# kenlau

可否PM資料?
都想做下勇士!

想同家人買多條8G 2666mhz!
當做下炮灰!

回覆  kenlau

可否PM資料?
都想做下勇士!
big_nature 發表於 2019-3-23 19:49

其實打返RAM 圖上面個名係淘寶就搵到..
我是係銷量最高果間買的...

ps.有咩吾好搵我尋仇..

話說有部文書Laptop...本身跟機得4GB ram ...仲要得一條ram slot
家下chrome愈來愈大食: ...
kenlau 發表於 2019-3-23 19:05

haha我都買左條比ZBOOK15 用
著到機未試

chorme大食做匆唔用FIREFOX?