[產品資訊] 出了新的底板

https://www.hkepc.com/17799/%E9% ... _B450M_Steel_Legend

這個如何??  有冇人買咗?  這個品質如何??
    隔一排砌電腦...可能會使用佢? 求各位大大的意見

題外話: 這個可以配合用在這塊底板上嗎?  ?
   ADATA XPG Spectrix D80 AX4U300038G16-DR80      (氣密封裝技術水冷)      https://www.price.com.hk/product.php?p=335248
  已經購買了..價錢$9xx   將來會使用在新的底板上   求各位大大的意見.....這個品質如何??

地磚有位買ATX,好過M-ATX

地磚有位買ATX,好過M-ATX
goom 發表於 2019-4-6 12:09 AM

但價格便宜.....也有考慮過 $600-1000內的底板

咁靚嘅板唔用intel lan 有點美中不足 。 3000MHz要用水冷技術莫非好好超

咁靚嘅板唔用intel lan 有點美中不足 。 3000MHz要用水冷技術莫非好好超 ...
gigabyte 發表於 2019-4-6 01:01 AM

莫非你有什麼推介? 我價錢的預算是600~1000以內
電容供電材料靚....壽命長....散熱好 小故障....如果要去送修.....保養好...有性價比

我不是用來超頻的......今日行旺角跟住就買咗...adata ram  到時候砌機...可以買少一樣嘢Ram
我諗住水冷記憶體可以保持穩定 唔知算唔算係藉口呢 ??

電容供電材料靚....壽命長....散熱好 小故障....如果要 ...
有無相生 發表於 2019-4-6 01:38

你誤會啦。我無偏低佢意思塊底板樣樣都好好如果用埋intel lan 更好 條Ram我只係好奇

你誤會啦。我無偏低佢意思塊底板樣樣都好好如果用埋intel lan 更好 條Ram我只係好奇 ...
gigabyte 發表於 2019-4-6 01:49 AM

intel lan? 有什麼優勢及好處?  $600~1000以內 可吾可以購買有intel lan 板? ATX / Micro-ATX ?

牙石 比其他同樣產品貴幾百....如果有比他平的品牌以及耐用性..電容供電材料靚..和壽命長...我也不介意轉其他牌子
小弟曾經也是牙石宗教信仰 哈哈.....

現在人大了態度也有轉變....正所謂有競爭才有進步~受惠的始終也是用家/消費者

至於adata ram 以前也使用過ddr3 1600 ram...也相對穩定...而且價錢他便宜過其他...所以便購買了
以前爛果的電腦Ram...都係用adata ram....現在就不知道了....因為以前上網看了...將電腦拆散的影片所以才知道~ 你有什麼意見可以提議出來....給我參考及分析....謝謝你詳細的解答~

電容供電材料靚....壽命長....散熱好 小故障....如果要 ...
有無相生 發表於 2019-4-6 01:38

如果淨係考慮質素同價錢
我覺得 MSI B450I Gaming Plus AC 係最好既
價錢都晌你 BUDGET

如果淨係考慮質素同價錢
我覺得 MSI B450I Gaming Plus AC 係最好既
價錢都晌你 BUDGET ...
doggiestyle 發表於 2019-4-6 02:10 AM

MSI B450I GAMING PLUS AC 尺寸:Mini-ITX   多口問下 ...咁細塊底板...會唔會散熱唔好㗎??

吾係 ATX / Micro-ATX ??  不過也不緊要  我有plan A B C    我也相信你的意見

intel lan? 有什麼優勢及好處?  $600~1000以內 可吾可以購買有intel lan 板? ATX / Micro-ATX ?

牙石 比 ...
有無相生 發表於 2019-4-6 02:02

如果覺得我言語不滿我向你道歉。我覺得加對ram槽專用風扇更有利散熱及穩定https://youtu.be/UKqVC_guqHY