[操作疑難] Lenovo V530 火牛

我有部 Lenovo V530 電腦係用 FSP180-20TGBAB 火牛,輸出應該只得 180W,因想加 display card (例如 RX580)而 display card 好多時都要插電,所以想換輸出更大的火牛,請問各位 ching 有無火牛介紹?謝。

4 天前 11:07

我有部 Lenovo V530 電腦係用 FSP180-20TGBAB 火牛,輸出應該只得 180W,因想加 display card (例如 RX580 ...
oohs 發表於 2019-4-16 11:08

無可能你死心,OEM機火牛供電頭同DIY火牛全部唔通用,你仲要係SFF版

回覆 2# zoin0000

我唔太肯定 ching 你意思,但我係淘寶見到有 24 pin 轉 10 pin 聯想機用,係唔係可以解決到 ching 你講嘅問題?

4 天前 12:03

似係S F X火牛可唔可以影個機背睇睇。

回覆  zoin0000

我唔太肯定 ching 你意思,但我係淘寶見到有 24 pin 轉 10 pin 聯想機用,係唔係可 ...
oohs 發表於 2019-4-16 12:04

你個機箱只可以放入SFF Size火牛,加上OEM機箱問題,真係比你買到400W以上1U Server火牛都裝唔到入去

再加上OEM火牛入MB個插頭問題, 仲有Display插頭, Display長闊問題, Tower機都唔得更何況你仲要係SFF機

Lenovo V530換火牛加Dispaly卡死心,一係你直接問Lenovo V530 SFF可以加咩Lenovo官方Diskplay

gt1030🤣

回覆  zoin0000

我唔太肯定 ching 你意思,但我係淘寶見到有 24 pin 轉 10 pin 聯想機用,係唔係可 ...
oohs 發表於 2019-4-16 12:04

官方只係可以裝NVIDIA GeForce GT730呢D級數Diskplay卡

SFF只可以安LOW PROFILE卡

換埋case, 装 ATX size 牛

唔好意思,無為意你講 SFF,我部電腦應該屬於 tower 係以下尺寸:
4 天前 14:19

4 天前 14:17

4 天前 14:18

本來想用1050ti / 1650 (未出) 免電,但想選擇多d,所以打算換火牛,我部電腦應該裝到 full height display card?但就唔可以好長。我有無機會換大火數火牛?

唔好意思,無為意你講 SFF,我部電腦應該屬於 tower 係以下尺寸:

本來想用1050ti / 1650 (未出) 免電 ...
oohs 發表於 2019-4-16 14:18

SFF火牛前面應該有個扣/卡位頂往隻牛,M900個時我試過唔得,真係入到ATX牛個風扇要向下裝OEM機向下無開口比風扇用

V系那怕Tower都係得145mm寬,我M系165mm寬, ATX火牛多數150mm寬, 正常M9XX Tower 跟機ATX牛, V系Tower SFF牛先天不良,所以先叫你死心

V系仲有分V530S Tower/V503 Tower,前者無記錯更細