[主機板] 全世界第一隻支援 4K UHD BD 正版碟 HDR 播放嘅 H310/Q370 Thin-ITX 主機板

Gigabyte GA-IMB370TN
Gigabyte GA-IMB310TN
Spec:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-IMB370TN-rev-10
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-IMB310TN-rev-10

而家大陸有得賣,價錢貴到嘔,你無法想像 H310 可以賣 $1500。
但係佢可以擺入 1L 超迷你機箱,同埋唔駛買火牛,慳多一筆錢

CPU 最盡應可支援 i9-9900T
性能打和 Ryzen 1800X
(而家淘佬有 交易廣場 唔畀賣 嘅版本,呢啲要小心,好大機會開唔到 SGX 同 ME 而導致播唔到正版 4K UHD BD 碟)

Gigabyte GA-IMB370TN
Gigabyte GA-IMB310TN
Spec:

而家大陸有得賣,價錢貴到嘔,你無法想像 H310 可以 ...
MelonGx 發表於 2019-5-6 02:07

獨家野

賣得貴好正常

呢塊是工業用板貴是正常

via HKEPC Reader for Android

呢塊是工業用板貴是正常

TEKKHG 發表於 2019-5-6 08:52

居然係Q chipset
仲dual intel lan
唔講冇留意

等多陣華碩同ASROCK都會出既

邊個話唔駛火牛?
一樣要有火牛架,不過係 DC 火牛,好似 notebook 個款咁

邊個話唔駛火牛?
一樣要有火牛架,不過係 DC 火牛,好似 notebook 個款咁
Comeon 發表於 2019-5-7 15:29

有存貨,改個轉接頭,甚至唔駛改。

i3 8350K 成功著機

改埋 BIOS LOGO

以下待測試:
(1)4K UHD BD 實際播放
(2)背面 SIM 卡插槽可否使用

我手上呢塊 H310 冇 TPM IC,賣咁貴連呢啲安全嘢都唔提供,真係慳皮
網卡係 i211 同 i219V,唔駛旨意裝 Server OS 喇