有相當吸引力㗎⋯⋯,所以才想聽聽各種經歷。
Jim128 發表於 2019-5-28 00:19

純粹檢查,過保自理

純粹檢查,過保自理
a189252158 發表於 2019-5-28 07:41

咁師兄你有冇用過此檢查服務?

咁師兄你有冇用過此檢查服務?
Jim128 發表於 2019-5-28 09:36

旺角J寶用過,之前成日自動關機,去J寶Check完無事,原來壞鍵盤

旺角J寶用過,之前成日自動關機,去J寶Check完無事,原來壞鍵盤
a189252158 發表於 2019-5-28 09:42

可否説説過程是否順利?

可否説説過程是否順利?
Jim128 發表於 2019-5-31 00:40

留左部機比佢,2日後打比我話冇事,叫我取機

留左部機比佢,2日後打比我話冇事,叫我取機
a189252158 發表於 2019-5-31 10:21

是否他們主動話你知部腦完全冇事? 但他們怎知是你的KB壞呢?

是否他們主動話你知部腦完全冇事? 但他們怎知是你的KB壞呢?
Jim128 發表於 2019-6-1 00:54

佢話開住無自動關機,之前情況係好似有人按Windows Keys幫我關機,跟住自己換鍵盤就無事了

佢話開住無自動關機,之前情況係好似有人按Windows Keys幫我關機,跟住自己換鍵盤就無事了 ...
a189252158 發表於 2019-6-1 19:15

可能我真的是電腦白痴⋯⋯!我真是不明白為何他們沒有你家中的鍵盤在手,也可以知道是你的鍵盤出了問題⋯⋯?

可能我真的是電腦白痴⋯⋯!我真是不明白為何他們沒有你家中的鍵盤在手,也可以知道是你的鍵盤出了問題⋯ ...
Jim128 發表於 2019-6-3 12:10

其實每次開/關機,Windows都會有event log記住,只要睇番(當然要識得睇)就可以估吓大約咩問題,是人為shutdown,抑或是意外shutdown

有相當吸引力㗎⋯⋯,所以才想聽聽各種經歷。
Jim128 發表於 2019-5-28 12:19 AM

唔好做儍仔, 好多時呢類承諾 過後就冇呢回事
就算真係"免費"檢查, check完後就話邊件野壞咗要換, 跟住乘勢話d野太舊 最好升級