我都會咁做,只不過見到D宣傳單張,有興趣想討論下,聽聽各種經歷。
Jim128 發表於 2019-5-7 11:30

都話宣傳單張囉!

查實砌機唔算難,
初步砌好之後,再三check下插位是否正確,
有冇插錯位/插唔實。
(供電,HD及reset等等,有冇插漏)
開機後有砵一聲,基本就初步成功。

其後裝Windows及底板drivers,
按步就班就OK!

黃金的售後數年檢查服務你當無, 個D叫水魚服務,

求期同你check話你壞左咩叫你比錢換件, 明明死MB可以話 ...
zoin0000 發表於 2019-5-7 10:36

邊間去到咁盡?
大多數未至於咁狼死既
都係壞板唔同你講有保,叫你去買新
返修板可能當二手板拎去賣或者直接水第二個客買
4百蚊貨收你5百蚊仲話比你知平左比你又免檢查費

邊間去到呁盡?
大多數未至於咁狼死既
都係壞板唔同你講有保叫你去買新
返修板可能當二手板拎去賣或者直接 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-5-7 11:43

3C其中一間,d whatapps對話,錄音仲係度,呢1-2個月事

個fd怕事其實玩大佢無所謂, 之前有個其他fd比超級黑店1314伏左佢最後玩個好大

個fd怕事, 個日叫左佢等我, 點知自己上去中大伏最後叫左a sir幫手
zoin0000 發表於 2019-5-7 11:33

諗諗下覺得未必係怕事⋯⋯,我突然覺得我都有機會係咁! 因為不懂電腦!當時完全唔識分辨個店員講嘅係合理抑或唔合理 !!!
我亦相信當時心中只會想着:不想拿著這麼重/大的機箱來來回回幾次。那些店員應該很懂得捉着機主這些想一次過維修搞掂的心理!

諗諗下覺得未必係怕事⋯⋯,我突然覺得我都有機會係咁! 因為不懂電腦!當時完全唔識分辨個店員講嘅係合 ...
Jim128 發表於 2019-5-7 14:33

個人意見去SSP, 上Ashop算, 呢幾個月我有3-4個fd最後由Asir出手處理

都話宣傳單張囉!
sport 發表於 2019-5-7 11:38

係呀???

查實砌機唔算難,
初步砌好之後,再三check下插位是否正確,
有冇插錯位/插唔實。
(供電,HD及reset等等, ...
big_nature 發表於 2019-5-7 11:43

其實我都有這個雄心壯志㗎!跟機箱說明書好似砌積木咁,我有少少信心㗎!但我完全冇信心可以啟動部腦所有嘅基本或進階功能!我試過只不過是重裝notebook的Win也完全失控,著不到機⋯⋯
所以我很著重砌機後可回家插電即用!

邊間去到咁盡?
大多數未至於咁狼死既
都係壞板唔同你講有保,叫你去買新
返修板可能當二手板拎去賣或者直 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-5-7 11:43

就是怕了這些⋯⋯

3C其中一間,d whatapps對話,錄音仲係度,呢1-2個月事

個fd怕事其實玩大佢無所謂, 之前有個其他fd比超級黑 ...
zoin0000 發表於 2019-5-7 12:07

1314⋯⋯? 一生一世⋯⋯?