個人意見去SSP, 上Ashop算, 呢幾個月我有3-4個fd最後由Asir出手處理
zoin0000 發表於 2019-5-7 14:56

???

3C其中一間,d whatapps對話,錄音仲係度,呢1-2個月事

個fd怕事其實玩大佢無所謂, 之前有個其他fd比超級黑 ...
zoin0000 發表於 2019-5-7 12:07

師兄可否再用其他隱喻方法透露1314的名稱⋯⋯?因為至今仍想不到⋯⋯

師兄可否再用其他隱喻方法透露1314的名稱⋯⋯?因為至今仍想不到⋯⋯
Jim128 發表於 2019-5-9 11:10

computer1314呢間我估無人唔識

而3C其中一間非中央田,中伏個間仲要係fd

就算你砌埋, 搬返去都係勞氣,
要售後檢查服務, 買廠機.

高登,自己check 壞件, 自己上代理

其實電腦野,唔想煩就買廠機算數,一了百了,有咩事call CS。但如果唔值或者想DIY, 就要投資D時間學硬件及軟件知識,可先自學例如上網睇人較砌機、Youtube大把片教你,再搞唔掂就上EPC問或最後找A Sir解決。唔識一次兩次,撞個板實會有得著及經驗,之後就識得點搞!

我唔係IT人,都係慢慢自學從中識得點自己砌機及解決各種問題!

而腦場太人sales仲有昆水魚心態,中伏過後自強不息,而家真係除左買U及底板外,其他硬件都係上網買,直送到屋企唔洗"瀝"餐死,舒舒服服係屋企砌lego, 成功開機都幾有滿足感

唔想煩廠機吧!
不是話新蛋好了

不嬲當無,唔係信唔信問題,而係一般自己都大概知咩事唔使勞煩自己成部搬去俾人check,自己拆件去搵代理好過。
不過都試過一次係某刀出機返到去藍畫面,因為唔係自己機成部返去佢地CS,check完話撞RAM,補錢upgrade第二隻牌子又真係乜事都無。

回復 23 #zoin0000

同問,1314真係唔識

via HKEPC Reader for Android

Google
computer1314

好多野睇喎XD

有時間的話, 當然建議你自己學下砌機。叫做學多樣野,
砌到藍屏, 又可以上網google 出error 的原因, 又學埋藍屏解決嘅方法。
一箭雙鵰
PS:長年自己砌機, 有事google 自己解決一族。