師兄做過店舖砌機? 大膽一問,兩處不同地方的公司有沒有定下指引給你們⋯⋯? ...
Jim128 發表於 2019-5-10 01:12

澳門唔知

香港可以話無咩特別指引..最緊要快

回覆  Jim128

名就唔開啦
其實大鋪問題就唔大ge 睇人 有d人衝業績 亂9緊sale高佣唔等洗d野 唔出奇
反而 ...
昨天的明天 發表於 2019-5-10 01:41

名就當然唔需要開啦!只不過想聽下有冇啲蠱惑嘢⋯⋯

保養個part 反而覺得無咩大問題 壞有保就送返代理
過保咪叫你換野 係緊簡單 PS: 有d鋪頭會俾2手野
腦場有d ...
昨天的明天 發表於 2019-5-10 01:49

正因為唔可以「大概知乜嘢事」,所以確實有些担心查實件parts未壞但他們都叫你換多幾件野⋯⋯

我都仲有好多野學,所以日日上黎蒲跟其他師兄學野
其實拎去俾人check好多時都一樣係估估下逐樣逐樣 ...
Man@MFHK 發表於 2019-5-10 03:55

快與慢都不是問題,在我來說就算要砌六、七日我也覺得OK。
就講我剛剛壞了的那部過保廠機,突然有一日着機冇反應,我首先落街鋪問問情況,他們說可能死顯示咭、可能死Windows、最嚴重就死底板,要真正攞部機檢查過才知道,我都唔知壞邊度,如果係砌機更加唔知拆邊件出嚟⋯⋯

你想砌乜機?
入門級
打機
nas
server
raym123 發表於 2019-5-10 10:03

普通級文書機姐⋯⋯

其實當無就得,佢最想你唔好煩佢煩代理,所以最緊要的保養貼紙.
evan11 發表於 2019-5-10 10:06

明白,謝謝。

快與慢都不是問題,在我來說就算要砌六、七日我也覺得OK。
就講我剛剛壞了的那部過保廠機,突然有一日着 ...
Jim128 發表於 2019-5-12 23:55

著機無反應⋯⋯
第一火牛有無動靜?
第二底板燈號一無著?

澳門唔知

香港可以話無咩特別指引..最緊要快
R跑車 發表於 2019-5-10 20:58

會唔會有啲地方取巧呢⋯⋯?

普通級文書機姐⋯⋯
Jim128 發表於 2019-5-12 23:56

普通級文書機計, 砌機+window license, 多數貴過廠機

著機無反應⋯⋯
第一火牛有無動靜?
第二底板燈號一無著?
Man@MFHK 發表於 2019-5-12 23:58

只看見風扇轉動,前面板的信號燈橙色長著,其他冇反應⋯⋯