[保養相關] 有冇師兄用過旺電或黃金店舖買料砌機後提供的售後數年檢查服務?

請問有冇師兄用過旺電或黃金店舖買料砌機後所提供的售後數年檢查服務?

黃金的售後數年檢查服務你當無, 個D叫水魚服務,

求期同你check話你壞左咩叫你比錢換件, 明明死MB可以話 ...
zoin0000 發表於 2019-5-7 10:36

咁大鑊⋯⋯!其實佢地都要靠口碑做生意㗎! 又會咁狠死!

查實冇經驗自行砌機,
買好野心目中電腦物件,
約A sir幫手砌,聽師兄們所言,
大約係2舊左右,又可以從中 ...
big_nature 發表於 2019-5-7 10:45

我都覺得咁好D

咁大個城隍廟都唔去?
sport 發表於 2019-5-7 10:46

我都會咁做,只不過見到D宣傳單張,有興趣想討論下,聽聽各種經歷。

我之前用過(中田) 又唔係咁喎... 佢會講邊件parts 有問題, 之後如果有保會幫你同代理換 (好似係咁, 但好多 ...
Quiorra 發表於 2019-5-7 11:03

不是由你自己去代理換嗎?

個fd怕事, 個日叫左佢等我, 點知自己上去中大伏最後叫左a sir幫手
zoin0000 發表於 2019-5-7 11:33

諗諗下覺得未必係怕事⋯⋯,我突然覺得我都有機會係咁! 因為不懂電腦!當時完全唔識分辨個店員講嘅係合理抑或唔合理 !!!
我亦相信當時心中只會想着:不想拿著這麼重/大的機箱來來回回幾次。那些店員應該很懂得捉着機主這些想一次過維修搞掂的心理!

都話宣傳單張囉!
sport 發表於 2019-5-7 11:38

係呀???

查實砌機唔算難,
初步砌好之後,再三check下插位是否正確,
有冇插錯位/插唔實。
(供電,HD及reset等等, ...
big_nature 發表於 2019-5-7 11:43

其實我都有這個雄心壯志㗎!跟機箱說明書好似砌積木咁,我有少少信心㗎!但我完全冇信心可以啟動部腦所有嘅基本或進階功能!我試過只不過是重裝notebook的Win也完全失控,著不到機⋯⋯
所以我很著重砌機後可回家插電即用!

邊間去到咁盡?
大多數未至於咁狼死既
都係壞板唔同你講有保,叫你去買新
返修板可能當二手板拎去賣或者直 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-5-7 11:43

就是怕了這些⋯⋯

3C其中一間,d whatapps對話,錄音仲係度,呢1-2個月事

個fd怕事其實玩大佢無所謂, 之前有個其他fd比超級黑 ...
zoin0000 發表於 2019-5-7 12:07

1314⋯⋯? 一生一世⋯⋯?