個人意見去SSP, 上Ashop算, 呢幾個月我有3-4個fd最後由Asir出手處理
zoin0000 發表於 2019-5-7 14:56

???

3C其中一間,d whatapps對話,錄音仲係度,呢1-2個月事

個fd怕事其實玩大佢無所謂, 之前有個其他fd比超級黑 ...
zoin0000 發表於 2019-5-7 12:07

師兄可否再用其他隱喻方法透露1314的名稱⋯⋯?因為至今仍想不到⋯⋯

就算你砌埋, 搬返去都係勞氣,
要售後檢查服務, 買廠機.

高登,自己check 壞件, 自己上代理 ...
raym123 發表於 2019-5-9 11:30

我已用了10多年廠機,有問題就叫他們上門維修,過了保養期就付錢,其間有說壞了甚麼,但我其實甚麼也不知,只知簽收及付款⋯⋯。今次想試一試砌機!

其實電腦野,唔想煩就買廠機算數,一了百了,有咩事call CS。但如果唔值或者想DIY, 就要投資D時間學硬件及 ...
antonyhk 發表於 2019-5-9 12:02

我就是剛剛開始起步、學習

唔想煩廠機吧!
不是話新蛋好了
goom 發表於 2019-5-9 21:53

樓上我已說我已有10多年廠機經驗⋯⋯

不嬲當無,唔係信唔信問題,而係一般自己都大概知咩事唔使勞煩自己成部搬去俾人check,自己拆件去搵代理好 ...
Man@MFHK 發表於 2019-5-9 22:57

現正學習中,希望可快一點到達「大概知咩事」的階段⋯⋯

computer1314呢間我估無人唔識

而3C其中一間非中央田,中伏個間仲要係fd ...
zoin0000 發表於 2019-5-9 11:12

現在知道了!

有時間的話, 當然建議你自己學下砌機。叫做學多樣野,
砌到藍屏, 又可以上網google 出error 的原因, 又學埋 ...
TIMAXER 發表於 2019-5-9 23:10

看底板、機箱説明書砌部件,相信有機會,啟動部腦就冇信心⋯⋯

初學者極度推薦買完上Ashop砌
happychanbb 發表於 2019-5-9 23:17

計劃之中。

睇邊間囉 有d真係有心幫你check 有d就....申利: mk ssp 做過砌機

via HKEPC Reader for Android ...
昨天的明天 發表於 2019-5-9 23:35

師兄做過店舖砌機? 大膽一問,兩處不同地方的公司有沒有定下指引給你們⋯⋯?