等多兩個月
到時要AMD 有Zen2
要Intel 又會平d .

我好想知黑沙乜game咁特別
食CPU唔食GPU聞所未聞咁頂引?
反物理原則?

真係好無聊
P14 發表於 2019-5-8 13:45

開緊波

反物理原則?
kennyleunghk 發表於 2019-5-8 14:56

韓國D GAME全部都係咁,優化問題

用來緊i5 4460 16GB ram
開模擬器多開長期80% loading
近排換左CPU fan 壓到溫度去到5x度
可以頂多一排但係 ...
aes090 發表於 2019-5-8 09:24

模擬器ANDROID?

如果你個模擬器支援AMD-V,買AMD

多開 核心多比較有用,反正都性能溢出~ 最緊要係RAM多....有能力就上32GB
一部模擬器比3-4GB RAM佢行

反物理原則?
kennyleunghk 發表於 2019-5-8 14:56

黑沙最奇怪係幾勁CPU+Display匣怕上到2080, FPS都唔係加好多, 最多係REMASTER mode畫面好睇左

所以好多玩直播CPU都唔係好勁4790+1060, 1600+1060左右足夠

反物理原則?

引擎舊 or 冇優化就係咁.

黑沙最奇怪係幾勁CPU+Display匣怕上到2080, FPS都唔係加好多, 最多係REMASTER mode畫面好睇左

所以好多 ...
zoin0000 發表於 2019-5-8 16:17

咁.....咁極端例子有必要拎黎比較嗎.......

咁.....咁極端例子有必要拎黎比較嗎.......
kennyleunghk 發表於 2019-5-8 16:22

所以先話條片明顯做假, 有玩開黑沙的人一睇都知有古怪,
如果你海地爾間中都有呢個情況全Ser最多人掛機, 但卡爾係最小人掛機, 唔係城戰根本無可能卡到一下一下,

模擬器ANDROID?

如果你個模擬器支援AMD-V,買AMD

多開 核心多比較有用,反正都性能溢出~ 最緊要係RAM多.. ...
s84292 發表於 2019-5-8 16:12

支持
同埋依家玩緊某舊online又係要多開,好食CPU,唔食display card
Ram佢地其實用唔多 依家有16GB 使用率60%左右