睇預算做人喇  我情願CPU慳來既錢換張靚D既顯卡
當然你本身預算都多既就另計

i5 9400F $1,230
Ryzen 5 2600X $1,450
如果打機嚟講,intel在相同price level仲係快D

Source:
...
hk2054 發表於 2019-5-8 17:50

9400F 冇得超貧…

Intel IO做得好好
Full load都好順
絕對唔係核多就好

via HKEPC Reader for Android
henrietta 發表於 2019-5-8 12:27

即係有咩分別?

9400F 冇得超貧…
EVIS 發表於 2019-5-8 18:14

重點係2600x超左都慢過9400F少少
當然幾個月後又可以係另一世界

數格仔C/P AMD 真係冇得輸喎

via HKEPC Reader for Android

FPS 去到過百, 打起上黎跟本無分別
貴2千銀, 多50FPS  心理上無咁唔抵咁囉, 但係其他game頂盡都 ...
kennyleunghk 發表於 2019-5-8 16:18

input lag都差幾皮啦師兄
csgo班人追求300fps

一直都食煙。。。。。

有內建nsa國安模式, 又有漏洞神級快補, 超值  

回覆 28# hkmand001

幾時有話個AMD產品唔掂??係政府唔肯強制用戶用AMD,商家廠家為自保自利益唔肯賣,講左n次啦

而家明明係一個INTEL佔大多數的一個局,  個局係已經SET死左無得移動   如果要打開這個局  單靠AMD自己

係沒有用,   一定要上至政府,商家廠家,下至用戶   強制暴力向INTEL說不  敢先可以

講埋D   咩大軍壓境        你咪永遠講     傻仔,你敢永遠傻仔,邊有得醒    知唔知呀

fullload好順???
乜AMD full load 會lag 架咩? 我淨係知多核無咁易full load 啫.....
IO intel強我作為前in ...
kennyleunghk 發表於 2019-5-8 15:02

廣告貼笑笑就好
full load時間短唔會感覺到LAG