有內建nsa國安模式, 又有漏洞神級快補, 超值
mpegdecoder 發表於 2019-5-8 18:49

對哟,到時可以有一部MMD制片機

回覆 40# goom

我公司部Intel成日都會lag到以為當左
Intel full load 唔會lag? 連笑話都唔係囉

high-end野,從來無性價可言,只係你認為值唔值
最近出左粒9900k, 雖然我覺得唔值,但用家公司埋數多budget要用左佢,9900k+rtx2060真係純粹文書用途......

真心講用緊8700k就一定唔會換9900k,太熱

好多年前買過amd 真係有唔穩定問題,但係見依一兩年amd咁上進,黎緊換機都係會換amd,係見新u 出等吓,如果唔係依幾日都出咗
上面有位師兄講緊好啱,唔洗換板已經係優勢,intel u 貴過人,又牙膏,換親都要換板
多工都好重要講真,我地依d 一路打機一路bt,等緊開場仲要開幾個chrome 既人黎講,amd 首選

via HKEPC Reader for Android

回覆  goom

我公司部Intel成日都會lag到以為當左
Intel full load 唔會lag? 連笑話都唔係囉 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-5-8 19:36

混水摸魚機你都厭棄被雷劈呀!!你應該開心才對

好多年前買過amd 真係有唔穩定問題,但係見依一兩年amd咁上進,黎緊換機都係會換amd,係見新u 出等吓,如果 ...
chrislo0904 發表於 2019-5-8 22:08

bt 就洋垃圾啦 原生8~12sata

回復 henrietta

打哂patch未? 打完NVME ssd 效能直線下降, 未計後續嘅smt bug

via HKEPC Reader for Andr ...
zgmfx12a 發表於 2019-5-8 16:11

樓主咪掛着溝日本妺潛水, 回應下

via HKEPC Reader for Android

真心講用緊8700k就一定唔會換9900k,太熱
bbgirl223 發表於 2019-5-8 19:56

其實9900k 一d都唔熱,只係turbo boost果下突然上到5GHz, 個溫度計算先話熱,其實隻cooler仲係凍的
我熄左turbo boost長行4.2GHz仲好,full load 55度左右