有錢應該2990WX

世界大戰結束未

世界大戰結束未
pkmon9527 發表於 2019-5-9 00:03 [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?
goto=findpost&pid=38394097&ptid=2498146][/url]

好難結束...cpu市場非A側I...

我覺得RYZEN 初期主要衰係D底板廠
唔比資源去搞好主板
好多都係照INTEL板改設計去比RYZEN用
講真 我係公司係用緊E5-XEON E5-2650V2
我都會覺得LAG
都一樣會出BSOD

intel掌握好多I/O,儲存相關IP
表現好過AMD都係理所當然

但而家既AMD都已經唔係10年前既爛南橋
最為重要既穩定性亦一早改善好多

但樓主可否拎d實證例子出黎, 論證下你既描述

回復 50 #minibanana

如果唔行turbo boost TDP可以控制係95w, 加上焊錫導熱同降壓, 散熱會再好D

via HKEPC Reader for Android

回覆  goom

我公司部Intel成日都會lag到以為當左
Intel full load 唔會lag? 連笑話都唔係囉 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-5-8 19:36

公司機....99%係衰唔夠RAM或者衰硬碟
你以為用AMD會有分別?

公司機....99%係衰唔夠RAM或者衰硬碟
你以為用AMD會有分別?
tuyylihk 發表於 2019-5-9 00:43

我覺得好大機會amd都一樣lag......
公司機太多其他限制了....

如果……係如果,
粒i5-9400F  $1450
   R5-2600    $1150
    i7-9700K  $4000
   R7-2700X  $2500

真係睇唔到貴D既優勢及值得
從那裡來?
((新手,婦孺,小學生另計,
     因為易比人誤導))

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

如果……係如果,
粒i5-9400F  $1450
   R5-2600    $1150
    i7-9700K  $4000
   R7-2700X  $2500

真係 ...
akam7777 發表於 2019-5-9 01:42

D人對amd無信心係因為之前無用過
所以特別係推薦一D無接觸過電腦人士
你推amd比其他人話你坑人
我自己從來不偏不倚
Amd係優化上面輸左