反而未來有機會改用 ARM 陣營,現時開始跟進考核中

我只知而家用緊既2990wx快同價既intel好多, 值呢個價

我之前幫阿妹揀notebook今次我都揀3500u
因為性價比高
其實用落真係好順唔lag
唔主力高頻較番省電2ghz左右又順又快又慳電

如果會玩VM,intel優化上真係好啲。

不過呢啲野都唔係一定,經歷過P-D同埋prescott年代既intel,我真係講唔出intel一定比amd呢個conclusion。

如果會玩VM,intel優化上真係好啲。

不過呢啲野都唔係一定,經歷過P-D同埋prescott年代既intel,我真係講 ...
chris_kai_kai 發表於 2019-5-9 02:38

真的好優化!上年一月前時
key  intel vm bug

intel driver 寫得好, 穩定, 所以感覺IO快D

input lag都差幾皮啦師兄
csgo班人追求300fps
kljlkjxcv 發表於 2019-5-8 18:36

真心想知插住個144 mon
200 同300 FPS 有乜分別, 小弟才梳學淺未玩過高FPS
未來會否追求1000FPS? ...
當你追求FPS 到瘋狂程度插個240 mon, 實際操作有幾大分別
有無人實測過個input lag difference 實際玩起上黎有乜影響?

重點係2600x超左都慢過9400F少少
當然幾個月後又可以係另一世界
hk2054 發表於 2019-5-8 18:20

點為之快過? 淨計gaming?
一樣based clock 各有輸嬴= intel嬴?  當然intel 嬴果D 個 percentage 係大d嘅
https://www.youtube.com/watch?v=hmhBgLSIneQ

多工AMD 嬴照當輸?  當然你部電腦淨係用黎打機嘅咁Intel 真係無得輸嘅, 講gaming, intel 係嬴, 公認
但人地多6t, 打緊機仲可以有力係background run埋他野, 不過無緊要, 點都係intel 嬴
full load 唔lag 嘛

AMD U 真心平D都值,尤其3代7nm

回覆  goom

我公司部Intel成日都會lag到以為當左
Intel full load 唔會lag? 連笑話都唔係囉 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-5-8 19:36

HDD係咁