fullload好順???
乜AMD full load 會lag 架咩? 我淨係知多核無咁易full load 啫.....
IO intel強我作為前in ...
kennyleunghk 發表於 2019-5-8 15:02

廣告貼笑笑就好
full load時間短唔會感覺到LAG

有內建nsa國安模式, 又有漏洞神級快補, 超值
mpegdecoder 發表於 2019-5-8 18:49

對哟,到時可以有一部MMD制片機

回覆  goom

我公司部Intel成日都會lag到以為當左
Intel full load 唔會lag? 連笑話都唔係囉 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-5-8 19:36

混水摸魚機你都厭棄被雷劈呀!!你應該開心才對

好多年前買過amd 真係有唔穩定問題,但係見依一兩年amd咁上進,黎緊換機都係會換amd,係見新u 出等吓,如果 ...
chrislo0904 發表於 2019-5-8 22:08

bt 就洋垃圾啦 原生8~12sata

如果會玩VM,intel優化上真係好啲。

不過呢啲野都唔係一定,經歷過P-D同埋prescott年代既intel,我真係講 ...
chris_kai_kai 發表於 2019-5-9 02:38

真的好優化!上年一月前時
key  intel vm bug

我覺得好大機會amd都一樣lag......
公司機太多其他限制了....
bishop168 發表於 2019-5-9 01:41

望都望公司機慢,只求穩定就OK
開個案五分鐘,運算半粒鐘,就最好!
到換了機快三倍,你工作效率昇唔到三倍只會被人話...............

回覆  goom

BT緊係用舊SSD, 或直接落NAS
仲用幾隻HDD BT, 史前人
洋垃圾又燒電, 打機又慢
Ryzen打機同專 ...
t19922006 發表於 2019-5-9 10:46

因我補釘補到唔知有無用途,見插到多HD 又行ECC 未用佢

事實就係公司唔比錢買高階機
公司d Intel機跟本唔夠做公司要求的地做既野
成日cpu l full load 成日lag ...
可愛小企鵝 發表於 2019-5-11 14:33

這個你要向上司反應吓,請他一同見證主機效率,我是這樣換了機,但我工作效率升唔到三倍被怨!畢竟鍵盤同老鼠無增加過!
日日無償OT 不是辦法,你早前到現在未有改善工作環境?好黑吓

多方配合的問題, 我覺得(個人想法有錯請更正)以前amd唔係差, 好多時設計好過intel(之前用差了一代的技術迫 ...
bishop168 發表於 2019-5-11 16:29

不是軟件問題嗎?amd U 被支援真的不太好!如果有用過N卡同A卡,就算同等數都會感覺差別.
更不要話小型遊戲零支援...........

公司部機唔壞唔會換的~ 公司寧願炒左自己都唔會換電腦果D 公司
公司 D 機係一大批買番黎果D 貨色~

I3 6 ...
yick 發表於 2019-5-12 03:10

因那件嘢剛好展示路演見藍天 跟本唔喺慢唔慢問題了,喺預唔到部機幾時玩罷工!我早覺唔對路備報過才上唔到身........................,但畢竟我打工咋,唔又喺維修部,大SAY NO 唔會有意見不過我都有D責任,未壞前每2分鐘都會自動存檔,就算死機一直對我影響力有限,也無靚女重開都唔識喊救濟地步.靚女嗲聲嗲氣怨完,就有人來視察,這方便技能可用課金學到就好
PS 我用開算公司中老臣子,因我間中找清潔姐姐吸塵機吸下隻牛牛保養