呢d咪足火牛囉!
Corsair RM650i  有54A 輸出 =648W
sport 發表於 2019-5-14 19:09

隻牛650 w架喎,而家唔夠650又當足?

小朋友比心機讀書呀
打雜一名 發表於 2019-5-14 18:54

算啦.... 慳反啖氣

另外師兄對足火咁有心得
請問有無d 主流既測試文
有寫明足火,足功率,同應該點計既標準/國際標準比 各位師兄弟參考下咁,謝謝

隻牛650 w架喎,而家唔夠650又當足?
rfdingo 發表於 2019-5-14 19:21

爭2W,同爭40-50W 比?

亦有650W 12V輸出54.1A =650W

另外師兄對足火咁有心得
請問有無d 主流既測試文
有寫明足火,足功率,同應該點計既標準/國際標準比 各位師 ...
rfdingo 發表於 2019-5-14 19:25

不如去請教20年前專家!

不如去請教20年前專家!
sport 發表於 2019-5-14 19:27

我見師兄份外出色,簡直係人中之龍
雖然覆既內文無引述標準來源
但字字都有玄機
特此請教,望能造福整個hkepc

我見師兄份外出色,簡直係人中之龍
雖然覆既內文無引述標準來源
但字字都有玄機
特此請教,望能造福整個h ...
rfdingo 發表於 2019-5-14 19:31

人中之龍師兄,都好耐冇浦頭囉!
我又唔係專家
呢d只係基本常識野,估唔到會有個20前專家走出黎,連近幾年注重12V都唔知啫。

你連最基本都唔識,睇佢2路18A,大約400W多d
呢d咪足火
sport 發表於 2019-5-14 14:32

只要隻牛出到佢既rated wattage就係叫足火, 同佢偏重邊條輸出無關

你串嗰位會員冇講錯到,你又冇做/quote load test, 你基於咩理由話佢唔足火?

只要隻牛出到佢既rated wattage就係叫足火, 同佢偏重邊條輸出無關

你串嗰位會員冇講錯到,你又冇做/quote ...
s20021139 發表於 2019-5-14 20:11

因為佢覺得電腦淨是得12v…

你串嗰位會員冇講錯到,你又冇做/quote ...
s20021139 發表於 2019-5-14 20:11

咁呢d足唔足火?

今時今日唔著重12V,著重3.3V  5V ?
佢又有冇做 quote load test,佢又基於咩理由話隻牛足火?