煙條預買板同cpu返黎只係用3個月?
cpu效能夠用好多人5年-7年前既cpu仲用緊
連首發既產品都出到市場
對應既產品都當然唔會有
定係煙條佢預定全世界都要跟佢擠牙膏 2-3年後都冇野用到?
煙條搞到要出口術? 煙條只係證實左佢怕囉

PCI-E 5.0已經出爐,Intel可能想跳過4.0而直上5.0

PCI-E 5.0已經出爐,Intel可能想跳過4.0而直上5.0
wyhui5124 發表於 2019-6-14 12:52

3上4都話冇用
咁佢出5黎託咩

wyhui5124 發表於 2019-6-14 12:52

到時標題係咁
Intel證實自家PCIe 5.0對玩家有用對遊戲性能影響極大

算吧啦,點會冇用,大把人等緊 Thunderbolt TB4 上 PCIe 4.0 x4
egpu, 你俾多多佢都唔介意, PCIe 5.0 x8 拿拿聲拎出黎食入去TB spec 啦最好

不過咁,intel consumer market, PCIe Lane 都未夠用啦, 明白嘅

2張 10GbE card, 1 條m.2 NVMe, 單卡gpu, 唔知仲有冇Lane剩

機會留比有準備既人

早D support 咪support 得好D

好肉酸

算吧啦,點會冇用,大把人等緊 Thunderbolt TB4 上 PCIe 4.0 x4
egpu, 你俾多多佢都唔介意, PCIe 5.0 x ...
KwokAngus 發表於 2019-6-14 13:41

TB比intel主導住 邊有可能會主動去制定話用5.0

via HKEPC Reader for Android

我勸大家不要用AMD PCIe 4.0, 用我Intel PCIe 5.0 先係王道