我從來都唔去大舖買,
就算貴小小都去細舖

我從來都唔去大舖買,
就算貴小小都去細舖
PCVR 發表於 2019-6-18 19:43

點解要咁做 ?

我從來都唔去大舖買,
就算貴小小都去細舖
PCVR 發表於 2019-6-18 19:43

細鋪啲料俾人開過既risk仲大

點解要咁做 ?
觀星是答案 發表於 2019-6-18 08:29 PM

講起大鋪
早兩個月我試過係高登中央田買塊R6EO, 大拿拿5千6蚊梗係要開箱check
因為我試過之前同一間鋪買R6E,入面啲配件竟然唔齊
比左錢拎住塊R6EO我已經拎開一二邊CHECK唔阻住佢收銀個counter,
點比個唔知係老闆定經理既男人怒啤我,
check到一半個男人仲要大叫"呀邊個邊個(指緊佢啲staff),睇下個客有咩問題"
果下我真係著L左
以後唔去中田買

我會問比唔比check,唔比走人

講起大鋪
早兩個月我試過係高登中央田買塊R6EO, 大拿拿5千6蚊梗係要開箱check
因為我試過之前同一間鋪買R ...
inori 發表於 2019-6-19 01:15

你指嗰個四眼仔?

講起大鋪
因為我試過之前同一間鋪買R ...
inori 發表於 2019-6-19 01:15

地下個間好肥個個?

點解要咁做 ?
觀星是答案 發表於 2019-6-18 20:29

通常d 鋪開新貨都系員工自己開來`玩, 或挑好貨比自己友, 唔小心整壞又 Re-pack 望 d 客自己去保
好似 Mon 咁, 有死點就 re-pack 賣, 無死點就自己要,
MB,  diaplay, 自己玩過, 或唔好超想換又   re-pack 賣,
大鋪職員多, 滿足自己友當然要開多d新貨, 有問題的 re-pack 貨自然多,
細鋪人小, 易管理, 開極都唔會點多

以前我都系幫大鋪買, 十次七次都系開過, 連機箱都系,
前蓋d扣斷左用膠水痴番 re-pack 賣都試過

細鋪啲料俾人開過既risk仲大
p805061010 發表於 2019-6-18 21:31

我的經歷話我知唔系