細鋪呀頭會開來玩, 大鋪呀頭就唔開來玩 ?
細鋪呀頭玩, 大鋪呀頭, 員工齊齊玩,
你話邊樣鬼貨多 ...
PCVR 發表於 2019-6-19 13:56

點講人數都好比率上一定係細鋪多
好多時連個老闆都係鬼黎

我一直講比率
你就死都要講人數
仲要講到個個人都鬼

你搞到我好懷疑你係某細鋪既人
仲開始懷疑係鬼貨細鋪既

點講人數都好比率上一定係細鋪多
好多時連個老闆都係鬼黎

我一直講比率
你就死都要講人數
仲要講到個個 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 14:25

你只系一味咬定細鋪多, 完全無實際理由,
系我先講數字, 你走入來死都要講比率, 而家反而話我死都要講人數 !!!  呢d低裝野唔該收埋啦
仲有, 比率系要來淡化問題的手段,
大鋪去一千件貨, 200 件有問題 系 20 %, 每件 1000, 受害金額系 20,0000
細鋪去 20 件貨, 4 件有問題 系 20%, 每件 1000, 受害金額系 4,000
大鋪 200 個人受害, 細鋪 4 個人受害, 你唔好同我講細鋪問題嚴重過大鋪,
最後, 你竟然用 "話我系細鋪既人" 來掩飾你的歪理,
呢度 d  C-Hing 已識得分到底 "我系細鋪既人" 定系 "你系大鋪既人"

講親信講唔掂就講埋老板,
老板講唔掂系咪講埋特首都去細鋪開新貨玩

系我先講數字, 你走入來死都要講比率, 而家反而話我死都要講人數 ...
PCVR 發表於 2019-6-19 14:48

識用 比例來淡化實際人數 ... maths 有聽書阿

有D邏輯既都知道 大鋪要衰都一定最多人 細鋪人數計埋老闆加埋都唔夠5個人...
大鋪D普通職員都10零個 ... 計比例喔

識用 比例來淡化實際人數 ... maths 有聽書阿

有D邏輯既都知道 大鋪要衰都一定最多人 細鋪 ...
Chrisf522 發表於 2019-6-19 15:23

佢 d 歪理系  EPC 系騙唔到人的

講下講下就連 特首, 政苦官員, 全體公務員 都去細鋪開新貨玩完再 Re-pack,

系我先講數字, 你走入來死都要講比率, 而家反而話我死都要講人數 ...
PCVR 發表於 2019-6-19 14:48

所以你計錯晒
大鋪去一千件貨, 200 件比人玩過(唔表示會壞會賣完出問題) 係20%
即係去大鋪果度買中招率20%
細鋪去 20 件貨 20件比人玩過晒(唔表示會壞會賣完出問題) 係100%
即係去你果度買中招率100%
唔係間間細鋪係咁
但中鬼鋪就係咁既情形

受害金額?買家係咁計野既咩你一個人去買200件貨??
係講中唔中招架嘛~
你講既完全唔係買家角度囉
講越多就越指向你係細鋪既人?

我以前識過個老闆係姐夫佢就係咁玩
因為黎貨少所以玩得晒
去一千件貨點會玩得晒一千件貨?咁多時間??
師兄當然識分啦 因為之前我先係度幫手叫人去新蛋買野
因為太多鬼鋪鬼代理我地直頭唔係香港買 咁點幫大鋪呢有晒記錄架

所以你計錯晒
大鋪去一千件貨, 200 件比人玩過(唔表示會壞會賣完出問題) 係20%
即係你去果度買中招率2 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 15:35

如果講中招率 , 的確細鋪容易D, 因為貨少.  不過不論大細鋪 都一樣咁衰.
大家一起外淘, 美馬新蛋...

所以你計錯晒
即係你去果度買中招率2 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 15:35

拿, 話口未完又來歪理,
在毫無理由下一開始就咬定細鋪 100% 比人玩過, 大鋪只有 20% 比人玩過,
你呢d唔系計數, 系叫吹牛

我幾時話過一個人買 200 件,
講明 200 個人受害, 你都可以話一個人買 200 件,
一個人買 200 件就系一個人受害, 唔系200 人受害啦,

講道理唔夠講就扮盲 + 玩老屈,
真系人無恥則無敵

我以前都識過一個系大鋪做的職員, 有次問佢鋪頭有無貨,
佢同我講叫我唔好去買住, 等到新貨先通知我, 到時系買就留件新貨比我,
即系點, ? 佢叫我自己想

如果講中招率 , 的確細鋪容易D, 因為貨少.  不過不論大細鋪 都一樣咁衰.
大家一起外淘, 美馬新蛋.. ...
Chrisf522 發表於 2019-6-19 15:46

我呢幾年都系細鋪買野, 真系未發現過比人開過

仲有, 佢系假設大細鋪都系得一個人開貨玩,
所以細鋪玩得晒, 大鋪貨多所以一個人玩唔晒,

大鋪三十個員工, 29個都唔會開貨玩, 得一會