老闆唔會?
咁你係唔係去未來買野?
細鋪黎架
自己玩既野唔好講係人地度
大家有眼睇架
恭喜你無敵啦 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 17:03

老板當然有機會玩,
你答我, 大鋪又有無老板 ?
大鋪老板之下有無經理 ? 有無主任之類 ?
每條 team 有無呀頭 ?
職員邊個多 ?

你自己睇下你前面講野, 樣樣都系預先設定你要的不平等條件先講落去,
仲要話我系細鋪的人, 仲唔系老屈 ?

自己睇啦

回覆  Chrisf522
好多時d人都係有壞件先想換新機
壞左又要快立即有機用有其實有難度 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 17:10

我理解阿 所以先話 等住用就無辦法姐   

等得既話  年尾黑5 大把筍野執~  某D件便到買一買一 都有機會
只要肯等 & 平時有做開資料搜尋 搵定自己要升級/更換既零件 係美馬/新蛋設定price alert 價格跌倒岩自己既心水就可以入貨

講兩個例子
EVGA SuperNOVA 1600 T2 TITANIUM Fully Modular Power Supply - 歷史最低價1400HKD左右
WD 10TB My Book Desktop External Hard Drive WDBBGB0100HBK-NESN  歷史最低價650HKD左右

咁筍既價格  有做開功課既CHING自然有即時入貨

老板當然有機會玩,
你答我, 大鋪又有無老板 ?
大鋪老板之下有無經理 ? 有無主任之類 ?
每條 team 有無呀 ...
PCVR 發表於 2019-6-19 17:15

正常職員買黎用都唔會試完再 Re-pack
因為冇需要 有問題壞既會退代理
試完再 Re-pack既係玩家 佢要試下某d極限(其實呢d人唔係太多)
你講到既係職員+職員既親戚朋友=玩家
然後你就數有幾多人
吓~發生咩事香港地有咁多玩家?

仲有我冇屈過你
反而係你屈我
我講我懷疑只係講出我既想法"我懷疑"就表示左你係咩?
但你果句就係"你系大鋪既人"屈左!!

仲有你果句"人無恥則無敵"已經邊球人身攻擊
我先回你係你無敵
真係自己睇啦
我有攻擊過你本人???
所有問題發言都係你講

正常職員買黎用都唔會試完再 Re-pack
因為冇需要 有問題壞既會退代理
試完再 Re-pack既係玩家 佢要試下 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 17:28

職員買黎用系會試完再 Re-pack, 因為自己急用, 有問題直接 re-pack 當無事發生,
如果我系老板, 職員買左有問題我會叫佢去代理, 由代理去跟系咪人為,
而家個個玩 DIY, 下下鋪頭跟, 到時代理話系人為咁邊個食 ?

再私心d講, 我系職員, 買野時緊系試清試楚, 唔滿意 re-pack 有幾奇,
再講, 職員番屋企裝機, 唔小心整壞的話會點做, 真系同你請日假上代理 ? 講都無人信.

講"你系大鋪既人", 你除左老屈, 扮盲 仲加埋斷章取義, 點解你貼d唔貼d
成句系 :
呢度 d  C-Hing 已識得分到底 "我系細鋪既人" 定系 "你系大鋪既人"

講到咁明到話唔系 !  你真系死撐,
既然你要撐, 就同你撐, 我果句 "人無恥則無敵" 有無個 "你"字 ? 無呀嘛 !  
我同你講完野之後話呀三叔公 "人無恥則無敵" 你唔比呀 !!!

你自己睇清楚講過乜野, 死撐系無用既

等住用就無辦法姐    年尾黑5 大把筍野執
Chrisf522 發表於 2019-6-19 17:06

諗住7月砌部AMD
呢幾個星期慢慢睇價錢
RAM就直定去新蛋買
X570 同3700X 冇新消息
其他散件野都係星期6,7慢慢搬返屋企

再同你講件事, 你唔好話我老作,
多年前有日我一早去高登, 系中央田有條巷通去新翼你應該知架啦,
朝早剛開無人行, 我系新翼轉角位, 聽到個男職員同個女職員講,
"你比我睇下對波, 我揀晒全報貨都幫你切部無問題既機",
跟住靜晒, 我系轉角位行出來, 就見到個男職員拉開左個女職員衣領望入去,
個女職員上身向前傾, 一見到我即刻兩個轉身閃

職員買黎用系會試完再 Re-pack, 因為自己急用, 有問題直接 re-pack 當無事發生,
如果我系老板, 職員買左 ...
PCVR 發表於 2019-6-19 18:28

你真係唔識?定搵唔到野講係度亂吹?
係人都知有壞7日包換係有壞貨試左壞既會退返比代理
員工買野返去有壞都係壞貨退比代理自己拎過盒架啦
唔通係間鋪自己食咩
自己拎去代理?你講咩?
仲要識砌會自己整壞......?
成間大鋪係咁不停自己砌壞......?你口中既幾十人...?你口中200件貨砌壞??
你睇下你自己講緊咩先啦

冇斷章取義
你句野的確就係話我"你系大鋪既人"
你問邊個都明啦
我冇確實你係,但你就確實屈左我,仲惡人先告狀
我同你講完野之後話呀三叔公 "人無恥則無敵" 你唔比呀 !!!<---明顯死撐,仲睇得出你係咩人啦 無敵

回覆 65# hambaba

個人認為唔急就等到8月
一出即買好易中招
等d大神試過晒有伏都多D機會爆出黎可以避左D風險

你真係唔識?定搵唔到野講係度亂吹?
係人都知有壞7日包換係有壞貨試左壞既會退返比代理
員工買野返去有壞 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 18:48

你系真傻定假笨, 定系未見過世面, 員工試好先開單有幾奇 ?
7日包換就緊系無問題啦, 7日後又點呀, 第八日有問題一定自己換貨, 你唔系認為個個都系一等良民咁天真呀.

識砌就唔會自己整壞......?
淨系睇你呢句就知你未見過世面, 你自己SEARCH 下epc有幾多失手個案先再撐啦

呢度 d  C-Hing 已識得分到底 "我系細鋪既人" 定系 "你系大鋪既人"
你識唔識中文,
將我句野斬晒前面變成 "你系大鋪既人" 都重話唔系斷章取義 ?
你呢d就正宗死撐啦

我確實只系講 C-Hings 識分, 你就確實屈我話我屈你, 系你惡人先告狀

呀"三叔公"真系 "人無恥則無敵"

回覆  hambaba

個人認為唔急就等到8月
一出即買好易中招
等d大神試過晒有伏都多D機會爆出黎可以避左D風 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 18:56

我應該會7月中~尾先買
7月頭果批應該要食炒價
X570仲要咁貴