你睇下 儲存燒錄板區  

美森 my book 10T usd79.99 - 你再睇睇香港賣幾多
https://camelcamelcamel.com/10TB ... 8R5?context=tracker

呢個減價空間 根據港行過往習慣 應該一世都做唔到呢個價

仲有其他件 即時無大幅跌價 點都便過港行
淘寶 京東 美亞 新蛋  實有筍野執

既然買港行 係咁多鬼貨既情況下 博一鋪
我寧願海淘 先來個7至3折 再同佢博 有壞既話 RMA完都便過香港

支持海淘 給你讚

理性討論咪幾好 都幾十歲人 仲唔化咩

絕大部份論壇 都係消費者居多   ...
Chrisf522 發表於 2019-6-20 08:17

我本來都系分享經驗, 點之有人 老作, 老屈 + 撩事鬥非
無計

你睇下 儲存燒錄板區  

美森 my book 10T usd79.99 - 你再睇睇香港賣幾多

呢個減價空間 根據港行過往習 ...
Chrisf522 發表於 2019-6-20 08:28

淘電腦電子野有一個問題, 保養, 寄上去要打稅, 海外就 ok

我寧願海淘 先來個7至3折 再同佢博 有壞既話 RMA完都便過香港  --->呢樣我指既係美森新蛋

大陸要比稅 呢樣我知 不過 既然上得大陸買都預左加啦

自己計數 壞1次 所需要花費 計埋都係便過香港買 我覺得值

除非人懶 懶就比錢了事 港行買

我寧願海淘 先來個7至3折 再同佢博 有壞既話 RMA完都便過香港  --->呢樣我指既係美森新蛋

大陸要比稅 呢樣 ...
Chrisf522 發表於 2019-6-20 08:49

上內地寄不用稅,新一次唔可以多過2K,開左箱唔計

回覆 82# PCVR

呢度D人個個係度分享經驗
係有一個人想呃人去黑店
有人睇唔過眼就 屈人 老作, 老屈 + 撩事鬥非
係邊個睇完既都明
笑死人

你都適可而止啦   俾你講贏佢又如何

唔買既都繼續海淘 肯買既 明知有伏都照去加 博一博姐

結論 ...
Chrisf522 發表於 2019-6-20 07:49

佢跟本羸唔到
講來講去計人頭
當鋪頭壞貨有退代理 係鋪頭退 唔係買既人退邊洗單
仲有佢講到D職員買既都係壞貨 事實上係冇可能同唔需要壞貨 re-pack
佢家下以經連自己講緊咩都未知
當左字大(自大?)就贏
仲不停人身攻擊當有道理

唔系我講贏佢, 系佢自己老作得太離譜 + 撩事鬥非,

我淘寶買左五年野了, 而家越買越多
舊年到今年買過 6, ...
PCVR 發表於 2019-6-20 08:05

又話呢幾年一直係細鋪買都冇事
人地講海淘(外國),就突然變左佢自己淘寶(大陸)
轉得咁快?
連程序都搞錯晒
仲要拎D錯既野屈人

又話呢幾年一直係細鋪買都冇事
人地講海淘(外國),就突然變左佢自己淘寶(大陸)
轉得咁快?
連程序都搞錯晒
...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-20 10:39

嘩 ! 大家入來睇下, 有人又老作死撐呀, 真系好好笑架, 笑到80大壽都未笑完呀

話左你無知架啦, 你死唔認,
你竟然以為每個人買野都只會幫親一`間鋪 ? 買乜都系只去果間買 ?
有去高登買就唔可以同時淘寶買其他野 ?
好呀, 我舊年系淘寶買左四塊 LGA775 板, 你叫d大鋪搵 775 板賣比我啦
我個留言講明有買其他電子野, PLC 等, 你又去問下高登邊間大鋪有 "電子模塊" 同 "S7 PLC"

唔該你學好d中文先死撐
見人講野以為有位入博尾彩呀 ? 衰多十次都厭少呀

回覆  PCVR

呢度D人個個係度分享經驗
係有一個人想呃人去黑店
有人睇唔過眼就 屈人 老作, 老屈 + 撩事鬥 ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-20 10:28

邊個撩事鬥非個個都睇得明, 淨系你唔識中文睇唔明
個個都笑緊呀 "三叔公"