講起大鋪
早兩個月我試過係高登中央田買塊R6EO, 大拿拿5千6蚊梗係要開箱check
因為我試過之前同一間鋪買R ...
inori 發表於 2019-6-19 01:15

呢d叫心有屎

通常d 鋪開新貨都系員工自己開來`玩, 或挑好貨比自己友, 唔小心整壞又 Re-pack 望 d 客自己去保
好似 Mon ...
PCVR 發表於 2019-6-19 09:22

難怪香港買MON咁多問題啦

一個係咁 個個都係 ...

難怪香港買MON咁多問題啦

一個係咁 個個都係 ...
Chrisf522 發表於 2019-6-19 09:35

你睇下大鋪有幾多職員 ( 仲有D系寫字樓和倉 ), 每個仲有死黨, 情人, 家人
就估到佢要開幾多新貨

你睇下大鋪有幾多職員 ( 仲有D系寫字樓和倉 ),
就估到佢要開幾多新貨
PCVR 發表於 2019-6-19 09:42

可以推測到

終於可以知道點解可以有咁多次貨 ...

可以推測到

Chrisf522 發表於 2019-6-19 09:46

仲有,. 大鋪D人粗手粗腳, hd 都飛來飛去

可以推測到

Chrisf522 發表於 2019-6-19 09:46

呢D系常識, 唔明點解仲咁多人鐘意去大鋪買

PCVR 發表於 2019-6-19 09:50

香港人特性, 大一定好有保證

香港人特性, 大一定好有保證
zoin0000 發表於 2019-6-19 10:00

但係你去細舖 貴野可能要訂
甚至佢都係過隔離大舖借貨 最後咪又係買到鬼
你不如直接同漢4訂或者叫a sir同你去代理訂
咁就算翻pack都係間代理repack
唔敢講代理冇repack 特別係佢地有哂repack工具

via HKEPC Reader for Android

但係你去細舖 貴野可能要訂
甚至佢都係過隔離大舖借貨 最後咪又係買到鬼
你不如直接同漢4訂或者叫a sir同 ...
louis3412 發表於 2019-6-19 10:26

A-shop可以代訂?? 包括D咩零件?

PCVR 發表於 2019-6-19 09:50

因為大鋪有鬼d貨都去到仲有機會
細鋪有鬼d貨仲要去唔到就成倉都係鬼貨.......