你指嗰個四眼仔?
kadon 發表於 2019-6-19 09:12 AM

應該係,高登中間果間鋪,個樣好似大陸人,串串貢好似死老豆咁既樣
平時行過都係見得佢一個男人著便服係cashier個counter入面做野
其他staff有著中田風褸所以果條便服友好易認

地下個間好肥個個?
zoin0000 發表於 2019-6-19 09:16 AM

唔係,高登中間果間鋪~
睇#31

應該係,高登中間果間鋪,個樣好似大陸人,串串貢好似死老豆咁既樣
平時行過都係見得佢一個男人著便服係cash ...
inori 發表於 2019-6-19 10:52

呢條4眼仔幾年前好好態度,好客氣。而家就好q串,變咗另一個人

因為大鋪有鬼d貨都去到仲有機會
細鋪有鬼d貨仲要去唔到就成倉都係鬼貨....... ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 10:32

我都覺 去得快都冇咁易出事

但係你去細舖 貴野可能要訂
甚至佢都係過隔離大舖借貨 最後咪又係買到鬼
你不如直接同漢4訂或者叫a sir同 ...
louis3412 發表於 2019-6-19 10:26

但有D貨係某D鋪已經趺穿建議零售又點計

上次買mon 全新冇check 有一粒死點 中央田買唔畀換 以後買mon要問佢要包0死點先買

因為大鋪有鬼d貨都去到仲有機會
細鋪有鬼d貨仲要去唔到就成倉都係鬼貨....... ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 10:32

你呢個講法大前題系假設左大鋪同細鋪系一樣咁多鬼貨,
我前面講左, 大鋪人多, 難管理, 鬼貨一定多過細鋪好多,
而且細鋪好多系老板或親信坐鋪, 咁易比你開來玩 ?

我都覺 去得快都冇咁易出事
hambaba 發表於 2019-6-19 12:21

有鬼貨就一定出事, 分別系出系你身上定系人地身上,
你咁諗等於賭大細, 祈求自己買唔中鬼貨

你呢個講法大前題系假設左大鋪同細鋪系一樣咁多鬼貨,
我前面講左, 大鋪人多, 難管理, 鬼貨一定多過細鋪好 ...
PCVR 發表於 2019-6-19 13:21

細鋪既老板親信先係最大鬼貨來源
賺到錢佢又冇份分一樣係拎果份人工
大晒又唔怕比人炒
咩事都做得出
呢d見得多
可以黎幾多塊同一型號既板張張都比佢玩過晒先出街 即係鬼貨比率100%
大鋪出幾多貨可以比小員工玩到鬼貨率100%??
唔係計有幾多件貨,請用比率計算

細鋪既老板親信先係最大鬼貨來源
賺到錢佢又冇份分一樣係拎果份人工
大晒又唔怕比人炒
咩事都做得出
呢d ...
可愛小企鵝 發表於 2019-6-19 13:44

細鋪呀頭會開來玩, 大鋪呀頭就唔開來玩 ?
細鋪呀頭玩, 大鋪呀頭, 員工齊齊玩,
你話邊樣鬼貨多