[操作疑難] 請教下,NB平RAM和貴RAM有什麼分別?

是甘的,來緊又要幫DELL ( Dell OptiPlex 5060 Micro ) 小型電腦加RAM,最近D RAM真的跌得太勁,準備入手,正想緊應該8GB X2定16GB X2,不過發現KINGSTON有貴版普通版,我都知貴版一定多一條散熱片,但會唔會貴起其他意思,始終散熱片真係好平,一定有其他意思,謝謝。

<NB>Kingston DDR-4 2666MHz 8GB (1x8GB) SODIMM KCP426SS8/8  X 2

<NB>Kingston 16GB Kit HyperX Impact HX426S15IB2K2/16 DDR-4 2666MHz (2x8GB) CL15 SODIMM

CL 19 vs CL 15

CL 19 vs CL 15
冰水半糖 發表於 2019-6-27 09:36

好似有條數計

好似有條數計
btgirl1231 發表於 2019-6-27 09:44

Screenshotter--RAMLatencyvsFrequencyWhyItsImportantThioJoeTech_compressed.jpg

唔講都唔知原來sodimm都可以有散熱片

wow189 發表於 2019-6-27 10:02

看完個表只係相距1數字,1數字會唔會好太距離??

文書用途冇分別
有大買大啦

文書用途冇分別  
有大買大啦
free3sky 發表於 2019-6-27 10:44

8GB X2 ,還是16GB X2
我會買普通,不用買貴有散熱片果買

8GB X2 ,還是16GB X2
我會買普通,不用買貴有散熱片果買
btgirl1231 發表於 2019-6-27 11:10

16.16
la 打爆佢下次唔使心思思
under 1000 now