[操作疑難] 3600 vs 2600

小弟用緊2600 + x470 rog gaming

如果升到3600,會快幾多度呢,小弟都係打機多,另外,我想知道 用2070S,隻牛係550W,夠唔夠力呢,感謝

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

https://youtu.be/WFfNa8Gc3MI
好似快左好多,搞到我粒1600都想升

3600快過2700x少少
2070s要8pin+6pin
唔超都勉強

小弟用緊2600 + x470 rog gaming

如果升到3600,會快幾多度呢,小弟都係打機多,另外,我想知道 用2070S, ...
龍咁威^^! 發表於 2019-7-6 16:01

3700X + 2070S + 750W

3700X + 2070S + 750W
sport 發表於 2019-7-6 18:00

咁2060S係咪可以用550W呢

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

咁2060S係咪可以用550W呢

龍咁威^^! 發表於 2019-7-6 19:54

650W啦,部機full load 400W,唔係用400W火牛,隻牛咪吓吓full load
用550-650W 比較好

留返d錢等後年intel 10nm / AM5新Cpu 一次過換好過啦
咁換法唔會差好多

果10K 8K 唔洗留吓話!

果10K 8K 唔洗留吓話!
sport 發表於 2019-7-7 01:38

個個人價值觀唔同
你唔代表全部人ok?
樓主自己會判斷
10k 8k已經夠上埋3900x+2080

個個人價值觀唔同
你唔代表全部人ok?
樓主自己會判斷
1132333 發表於 2019-7-7 01:44

哦!不過時間係好貴,好貴.......