[操作疑難] amd 3600 + msi b450, win7 裝唔齊driver

玩了半日,從未試過咁辛苦都裝唔齊,咩嚟架!?

PCI 加密/解密控制器
PCI 裝置
通用序列匯流排(USB)控制器

Ryzen 3000好似話堅唔support win7喎

Ryzen 3000好似話堅唔support win7喎
kcthomlau 發表於 2019-7-11 21:23

用到,只是唔知那3舊野那裡爆出來,可能係BIOS問題。

註:已經裝了MSI 提供的 window hot fix 3個和用最新 amd chipset driver

via HKEPC Reader for Android

用到,只是唔知那3舊野那裡爆出來,可能係BIOS問題。

註:已經裝了MSI 提供的 window hot fix 3個和用最 ...
wcats 發表於 2019-7-11 21:41

Ching 你係由零開始新裝定係 直接用舊機win7 ?

因為 win7 原因我趕尾班車出緊 B365m + 9700k

PSPCPP驅動,裝AMD Chipset Driver應該就可以了

win7

Ching 你係由零開始新裝定係 直接用舊機win7 ?
calvinlai 發表於 2019-7-11 21:56

我用 sata ssd, 由舊機重裝win7再換板,第一次行win7時它會check到有咩唔同,自動加減。

不過遲些都會買m.2 ssd, 真正新裝win7, 睇下會唔會唔同。

via HKEPC Reader for Android

其實好多人都想用返win7,但新cpu係win7唔多support & no driver

無記錯 x570 係咪無win7 driver, b450/b350、x370/x470應該係裝win7最後機會?
但裝到win7實際運作起上黎,有冇嚴重問題?,係網上搜查一下都搵唔到確定的答案