回覆 97# idiotricky

Stock cooler

回覆  idiotricky

Stock cooler
idiotricky 發表於 2019-7-22 21:52

咁神
咁果個係IDLE定full load溫度?

回覆 122# kcthomlau
全idle 37
打機如csgo 約60
我既itx箱有個12cm扇對住個cpu抽入

回覆  kcthomlau
全idle 37
打機如csgo 約60
我既itx箱有個12cm扇對住個cpu抽出
idiotricky 發表於 2019-7-22 23:25

chinging有無睇過HWinfo/Ryzen Master溫度?
我都係ITX 12CM抽出, 同你一樣機箱

chinging有無睇過HWinfo/Ryzen Master溫度?
我都係ITX 12CM抽出, 同你一樣機箱
kcthomlau 發表於 2019-7-23 00:03

對過ryzen master
係呢個溫度

但比起我粒ryzen+ 感覺上成日idle唔到

回覆  kcthomlau
全idle 37
打機如csgo 約60
我既itx箱有個12cm扇對住個cpu抽出
idiotricky 發表於 2019-7-22 23:25

你有個12CM 對住粒U抽出, 甘邊有風比CPU散熱, 唔吹到已經抽走左

回覆  g4compu

今次Zen2好似係半製成品。。又熱又唔好超,AMD出廠前已經博老命超盡....

via HKEPC IR Pr ...
Chonghonmeng 發表於 2019-7-22 14:21

CPU唔係預左粒粒都超到.  人地已經set好左甘多, 就已經係甘多.  要快就比錢買高一級.  講熱都未夠Pentium 4 E 熱.  但熱都大把人買~

回覆 126# PowerShot

我對住cpu都試過 idle 44度
我個情況抽出較有效

update: 再double check返, 應該係抽入 唔好意思

回覆  PowerShot

我對住cpu吹入都試過 idle 44度
我個情況抽出較有效
idiotricky 發表於 2019-7-23 10:14

RVZ01E stock cooler下吹, 如果對住機箱個位加扇抽出我怕搶風, 但其實機背近panel果邊有一堆孔可以入風, 唔試過真係唔知會點

3600 1v都開到機
https://youtu.be/JscRwIH3OAY