回復 430 #Okt04175

遲D notebook都用返 win7
唔駛烦 dx9相容問題!效能低下
舊 Game係 win10容易 crash
Geforce用400系driver玩 某社 game fps得個位數問題!
Windows update自己行
仲有食 Ram!!!

via HKEPC Reader for Android

回復 Okt04175

遲D notebook都用返 win7
唔駛烦 dx9相容問題!效能低下
舊 Game係 win10容易 crash
Gefor ...
暴走呆喵 發表於 2020-1-21 21:03

間公司係K字頭(不務正業嘅定DLC地獄嘅)定C字頭(炒飯王嘅)定B字頭(模型大廠嘅)定係N字頭(移植技術廢到喊嘅)?

回復 432 #Okt04175

i字頭 某某人工少女的 你明的!
新 Game没玩 我最多只玩 gta系列
我喜歡舊既 Console game所以没差
Core m 模擬到就可以了

回復 Okt04175

i字頭 某某人工少女的 你明的!
新 Game没玩 我最多只玩 gta系列
我喜歡舊既 Console game ...
暴走呆喵 發表於 2020-1-21 21:23

的確近嚟已經好少新Game可以吸引人一玩再玩。

的確近嚟已經好少新Game可以吸引人一玩再玩。
Okt04175 發表於 2020-1-21 21:25

ps ps2 DC
一推game玩唔完
仲有 街機...比較新有taitoX2...

[AMD300至500系&TR40 Chipset/USB][AMD Ryzen APU]更新咗USB Driver。
原來只要喺INF檔案度加入 ...
Okt04175 發表於 2020-1-19 18:42

暫時2020.1.18版本嘅AMD Mod Driver只喺SMXDIY Post更新發佈,Win-Raid Post未知幾時更新。

Steam上面聲稱只支援Win10嘅遊戲其實係支援Win7/Win8.1嘅,只要唔係UWP底又冇刻意加程式碼去拒絕Win10以外嘅系統就可以喺Win7/Win8.1上面玩到。

Need For Speed 21本身都支援Win7只係EA Origin惡意阻止Win7下載呢款遊戲,用16進制編輯器Fix返Origin.exe再Run就可以下載到開嚟玩。

教學片: https://www.youtube.com/watch?v=YnaxTFsfld4

USBOX 出了新版5.0(萬能開機救機usb手指軟件集,WinPE10),繁體介面,係台灣人開發,內置DISM++和一堆救機工具,用來搞mod driver、裝windows應合適。

回復 438 #Okt04175

但是藍芽手柄用不到 Xinput模式 同 藍芽支援差
所以要用藍芽用10仔
唔常用藍芽 Devices用 win7