回覆 8# PowerShot

重裝 windows 後已全裝最新 DRIVE.

睇官網,support list 有3700x, 而bios 有多個要求up 去p3.30. 樓主再花時間無用,去代理check.

via HKEPC Reader for Android

我用X570板都有死機問題

本身用緊 Asrock B450 ITX + R5 2600.
早幾日買左 R7 3700X 升級 & 升最新版本 P3.3 BIOS, 點知係恐夢開始. ...
sam991006 發表於 20/7/2019 12:08

去msi 下載 amd chipset driver 19.10.16
睇下解唔解決到你個問題

回復 sam991006

Exactly你係咩型號底板?我用緊Asrock B450 Gaming-itx/ac, 係update BIOS前先下載及裝好 ...
antonyhk 發表於 2019-7-20 18:25

你唔係換3900X 咩?

你唔係換3900X 咩?
yick 發表於 2019-7-31 22:24

我有幾部機,剛提呢部係睡房嗰部

3900x大缺貨唔諗住

我有幾部機,剛提呢部係睡房嗰部

3900x大缺貨唔諗住
antonyhk 發表於 2019-7-31 23:18

呢排見到呢度好多又高溫, 又BIOS 問題, 又死機,  又HANG 機

真係好有保留丫

呢排見到呢度好多又高溫, 又BIOS 問題, 又死機,  又HANG 機

真係好有保留丫 ...
yick 發表於 2019-7-31 23:25

我up左2部去3600及3700x,touchwood無咩大問題

我up左2部去3600及3700x,touchwood無咩大問題
antonyhk 發表於 2019-7-31 23:46

你覺得3700X 穩唔穩定,  值唔值得買?