出2D畫面一定夠力

不過打機同睇片都唔OK
s84292 發表於 2019-7-21 16:10

謝謝師兄!如果買 2K MON 會否好些?

回覆  lewis1115

謝謝各位師兄,如果 GTX970 夠推 27" 4K MON
就買 4K MON ,日後換日顯示卡都唔洗煩。 ...
6666 發表於 2019-7-21 14:57

出2D畫面一定夠力

不過打機同睇片都唔OK

2年前, $5500 買長保五年U2718Q
慘災情,,,2年, 換了2次, Dell 唯一好處 一換一
對LG 同 DELL 質量都怕怕.
買了記得留"單"order number, 換 第二次 分分鍾 話你無保 .

970 4GB 應該夠啦
lewis1115 發表於 2019-7-21 12:16

我 2400g 內顯出4k hdr mon都冇問題

回覆 9# lewis1115

謝謝各位師兄,如果 GTX970 夠推 27" 4K MON
就買 4K MON ,日後換日顯示卡都唔洗煩。

970 4GB 應該夠啦

回覆  terawa

就算個DELL D Mon係好野黎,但睇到個價真係買唔落手,平均貴人地成千 ...
terry_wai 發表於 2019-7-21 11:30

各有喜好啫, 只係個人意見.

回覆 6# terawa

就算個DELL D Mon係好野黎,但睇到個價真係買唔落手,平均貴人地成千

出27"MON嘅畫質就有少少分別由其係字體及色階上,
若出65"TV分別就好明顯,
但27" 2K同4K MON價錢差好少,
4KMON WIN10畫面可放大200%就睇得好舒服(當然2K都得),
可考慮DELL價錢質素功能都幾平衡吓,又有三年上門保養.

係OK嘅出到冇問,
但最好換過張有6/8GB RAM以上嘅顯卡,
我用GTX980 4GB係用到但細字體會有鬼影及側邊有少少b ...
terawa 發表於 2019-7-21 10:30

師兄你好!如果買 2K MON 2560 X 1440 畫質差得遠嗎?