[主機板] 平玩3600

今個星期幫人砌部AMD YES,唔知用咩底板好
呢排聽到好多師兄用B450同X470既板都撞BIOS撞到傻左
請問有邊間廠更新BIOS方法做好左?

PS:越平越好

回復 1 #sawyerli

MSI B450 Mortar Max啦,平靚正

回復 sawyerli

antonyhk 發表於 2019-8-5 08:10

好用

好用
131213 發表於 2019-8-5 15:18

乜唔係ASUS PRIME B450M-A  / B450M-K?

回復 sawyerli

antonyhk 發表於 2019-8-5 08:10

搭單問下唔該,msi b450 tomahawk max + 3700x點睇?唔超
九結跟用b450 tomahawk max定x570 arous elite
因為個差價夠我買dark rock4/n15s/一體水

搭單問下唔該,msi b450 tomahawk max + 3700x點睇?唔超
九結跟用b450 tomahawk max定x570 arous e ...
hon8889 發表於 2019-8-5 16:34

如果你唔需要Pcie 4.0及唔洗咁多pcie及SATA頻寬 (例如只插一張顯卡、2張m.2 nvme SSD及4 隻SATA SSD/HDD),咁B450板就夠你用啦!

如果你唔需要Pcie 4.0及唔洗咁多pcie及SATA頻寬 (例如只插一張顯卡、2張m.2 nvme SSD及4 隻SATA SSD/HDD) ...
antonyhk 發表於 2019-8-5 17:01

唔該晒
MAX版好似無bios問題,得閒去出機  

唔該晒
MAX版好似無bios問題,得閒去出機
hon8889 發表於 2019-8-5 17:17

其實非MAX版既MSI B450 板都無問題,只係BIOS界面無咁靚仔,但應有既野都有得set

但你買新板,當然係買MAX版本

乜唔係ASUS PRIME B450M-A  / B450M-K?
sport 發表於 5/8/2019 04:10 PM

供電麻麻

其實非MAX版既MSI B450 板都無問題,只係BIOS界面無咁靚仔,但應有既野都有得set

但你買新板, ...
antonyhk 發表於 2019-8-5 17:35

有新買新 ,半個月之前見到好多災情
reddit講msi叫人退 非max版,所以等左一陣

BTW Thanks