[主機板] Asrock deskmini A300 + AMD 3400g

請各高手幫忙解答:
1. 3400g 同 A300 相容嗎?
2. 要BIOS update嗎? performance ok嗎?
3. 有冇明顯缺点? e.g. 供電, 夾RAM, ..etc

via HKEPC Reader for Android

請各高手幫忙解答:
1. 3400g 同 A300 相容嗎?
2. 要BIOS update嗎? performance ok嗎?
3. 有冇明顯缺点? e. ...
dune 發表於 2019-8-9 19:17

1. 冇問題
2. 要 update bios
3. 基本上冇乜問題
我自己用緊2400g
因為3400g只係快5~10%
所以冇升級
兼容怕有問題
咪跟官方支援 list買

我就怕供電散熱唔夠用3200G, 新版A300本身bios support無問題
RAM用緊平野kingston 2666 8g x 2

買左先至知要自行再淘+2 usb位插同埋nvme BT+WIFI卡
原裝heatsink只要將有AMD字個殼拆走, 拉開個箱少少就入到

我部 A300 + 3400G 用左大約一個月
1. 絕對相容
2. 要update BIOS
3. 到而家都無任何問題

我就怕供電散熱唔夠用3200G, 新版A300本身bios support無問題
RAM用緊平野kingston 2666 8g x 2

買左先至 ...
kcthomlau 發表於 2019-8-9 20:29

官方話得支援就應該冇問題

我部 A300 + 3400G 用左大約一個月
1. 絕對相容
2. 要update BIOS
3. 到而家都無任何問題 ...
wingsit 發表於 2019-8-9 21:36

新買的話要自己更新嗎?

買左料,過兩日砌
3200g 搭a300,sales話不用upgrade BIOS,用條cheap RAM算數

via Xperia XZ

買左料,過兩日砌
3200g 搭a300,sales話不用upgrade BIOS,用條cheap RAM算數  

via Xperia XZ ...
kan_hung 發表於 2019-8-10 05:55

A300邊到買?

A300邊到買?

TEKKHG 發表於 2019-8-10 06:33

價錢。com 有報價

多謝分享. A300似乎係好選擇. (for我)