[操作疑難] 請問WIN 10 邊度可以睇個CPU 使用率??

仲有我部新機~間唔時就聽到好大聲既摩打加速轉聲~~請問係咪因為運行得勁個時~就會FAn轉快左~所以會嘈~~THANKS

工作管理員
ALT+CTRL 再按DEL

我下載HWInfo64, 內裡既sensor有詳細資料,Max CPU/Thread Usage及Total CPU Usage都有

謝謝

開左5個模擬器~~原來都用得多資源~~
註解 2019-09-07 185233.png

工作管理員
ALT+CTRL 再按DEL
sport 發表於 2019-9-7 16:55

Ctrl+Shift+Esc先係直接開工作管理員嘅方法  

via HKEPC Reader for Android

kachungho 發表於 2019-9-7 19:43

係呀!

kachungho 發表於 2019-9-7 07:43 PM

好多人仲用緊win 7, 我轉咗win 10 要好耐先至㩒得啱

請問大家~~仲有D咩比較常用同有機會用既COMMAND~

好多人仲用緊win 7, 我轉咗win 10 要好耐先至㩒得啱

Kennn 發表於 2019-9-7 20:43

印象中用緊Windows 2000或者更舊嗰陣已經慣咗咁開
得無join domain嘅Windows XP機先有得Ctrl+Alt+Del直接開工作管理員出黎

仲有其他:
https://support.microsoft.com/zh ... -keyboard-shortcuts