[操作疑難] X79 華南裝唔到WIN7???一裝主板驅動就炸左

裝左WIN7,沒辦法連線,無檔案更新,
無法使用USB3.0
我下左4個主板驅動包括USB3.0,
只裝左一個 華南提供的INTEL驅動
重新開機之後就炸左
再也沒辦法進入WIN7內
好彩我係分開2個SSD裝
仲有個WIN10正正常常
估唔到一開始分機,就炸左第一次

你地用X79 華南 用唔用到WIN7???

如今沒辦法進入WIN7,應該只有格式化可以解決吧??

用到

唔用佢只跟機碟,我用老大師執佢driver, 始終係煙條

但usb3透過其他晶片方式提供,所以老大師幫我,始終板背十個usb 3會撞一两個,

因為我加前置,應該係同一個port位所致

用到

唔用佢只跟機碟,我用老大師執佢driver, 始終係煙條

但usb3透過其他晶片方式提供,所以老大師幫我 ...
vvdee 發表於 2019-9-15 07:29

我裝左原裝WIN7
但係英文版 ,無哂更新檔
自己個主板因為無驅動,
無法連線,所以想用老大師執佢driver,都沒辦法使用

我D更新檔同驅動,都係由WIN10個SSD,去DOWNLOAD 再放去WIN7 SSD內

我用won 7手指裝,裝完就上到網,你塊板會係橙色定綠色pcie槽?

用win10我會係7仔裝砂盒入去10仔做嘢!唔鬼分區

我用won 7手指裝,裝完就上到網,你塊板會係橙色定綠色pcie槽?

用win10我會係7仔裝砂盒入去10仔做嘢!唔 ...
vvdee 發表於 2019-9-15 07:56

橙色
不過我用WinToHDD
無用到手指,直接  裝左個WIN7係另外一個SSD
之後再係BIOS改進入WIN7 SSD為第一選擇
的確開到WIN7
不過就沒辦法上到網

請問你是否原裝WIN7
定係人地的手指改制WIN7?

回覆 5# hkmand001

咁當然打齊driver嘅板本,正版要條key啫,最多留翻張貼紙

我仲先用其他win7格式化條512 m.2,將只7裝落去,十一秒開機

我仲先用其他win7格式化條512 m.2,將只7裝落去,十一秒開機
vvdee 發表於 2019-9-15 08:15

哈哈啦~我格式化重裝
今次可能連win10開機區都炸左
Win7重裝後連桌面也進不了
Win.10一樣
全軍覆沒
無一倖免

你又話有多個後備ssd?

我自己都有幾只,起碼用只舊嘅去裝

你裝洋垃圾?

我用塊係綠板,有nvme,裝E5 v2,用32g ecc

用萬能驅動自己安裝主板程式,不要安裝原廠,應該可以。