[電源器] 請問淘寶有無d比較可靠嘅1U 牛品牌可以推介?

17x17果個size嘅ITX機用,個機箱想用細嘅,行on board display, 1隻SSD,所以百幾W都夠用。
thanks

如果搵得到就delta
不過香港零售見得到就得fsp

17x17果個size嘅ITX機用,個機箱想用細嘅,行on board display, 1隻SSD,所以百幾W都夠用。
thanks ...
bbsen 發表於 2019-10-8 15:09

淘寶大把選擇400-500w, ACBel. Delta, Enhance, FSP, Huntkey, 大部份都包埋矽膠電線, 不過你要預咗保養好麻煩, 就當冇保用

淘寶大把選擇400-500w, ACBel. Delta, Enhance, FSP, Huntkey, 大部份都包埋矽膠電線, 不過你要預咗保養 ...
spooky 發表於 2019-10-8 16:09

佢個spec應該唔使用咁高火數,用250w果啲應該可以避免高噪音風扇

佢個spec應該唔使用咁高火數,用250w果啲應該可以避免高噪音風扇
roytam1 發表於 2019-10-8 16:25

預佢升級, 或者加顯卡, 250w似乎少咗啲, 最起碼要350w

回覆 3# spooky

回覆 2# roytam1

感謝兩位師兄!!!!!
家人公司用,所以唔想太大部,亦唔會加GPU。200W都有凸啦。

研究吓先!thanks

回覆  spooky

回覆  roytam1

感謝兩位師兄!!!!!
家人公司用,所以唔想太大部,亦唔會加GPU。200W ...
bbsen 發表於 2019-10-8 16:45

其實預細部拎返公司用,建議直接上ThinkCentre Tiny, Intel NUC, AsRock DeskMini A300等方案可以煩少啲。

回覆 7# roytam1

有道理!

其實一塊細細嘅pi4 4GB已經可以處理一般文書嘢同上網(佢要做嘅嘢)但佢有d software要用windows, 同埋已經有底板, CPU, SSD喺度,係差隻牛同case, 所以先咁考慮。

回覆  roytam1

有道理!

其實一塊細細嘅pi4 4GB已經可以處理一般文書嘢同上網(佢要做嘅嘢)但佢有d so ...
bbsen 發表於 2019-10-8 17:36

依個case就睇下你想唔想用外置牛,用外置牛的話行PicoPSU+notebook牛咁個箱就可以好細

回覆 9# roytam1

之前有網站見到,研究緊!依類比較大功率嘅嘢我唔係好敢喺淘寶買,好多都係淘寶店,唔係官網。

之前睇緊依個網站
https://kknews.cc/digital/3v3eg3.html