所有野都企企理理,
唯獨真係條ram拖後退,
買3200-3600組兩條更好  

via HKEPC IR Pro 3.4.0 -  ...
akam7777 發表於 2019-10-18 13:46
底板貪平,最高2666MHZ

買隻外罝HDD, 重要DATA BACKUP多一份仲實際
rockie577 發表於 2019-10-18 13:52
我有
外置ssd x1
ssd usb x1
外置hdd x1
仲有燒落m-disc

最唔好既一樣野係條ram唔美觀
用過userbenchmark打分,都真係幾好
我部dell notebook $8300,
而家呢 ...
eric6a01 發表於 2019-10-17 16:39

i suggest add another memory stick running as dual channel for better performance

回覆 30# sport

如果16GB單條係而家8GB單條就正,我都會入貨...

想問樓主Windows系統放那隻harddisk?
如果放ssd, 就浪費在隻m2速度。
如果放m2, 資料放ssd又吾夠。

我會選擇吾要ssd, 直接換進2T harddisk.

1660Ti 用300w火牛夠力嗎?

機箱吾用dvd , 可選個靚仔啲!

個人意見,不喜勿插

via HKEPC Reader for Android

另外,樓是插lan線嗎?如行wifi ,淘仔整件ax200晶片!

想問樓主Windows系統放那隻harddisk?
如果放ssd, 就浪費在隻m2速度。
如果放m2, 資料放ssd又吾夠。

我會選 ...
cooleo 發表於 2019-10-18 17:19
500GB m.2 for windows10加4-5隻game,500gb都夠
由於隻120GB好耐之前用過,效率一般,所以用來放<唔太重要>嘅檔案

300W一定唔夠,以我呢部,最少要350W,當然唔好買得咁貼,又for將來upgrade,所以我買500W

另外,樓是插lan線嗎?如行wifi ,淘仔整件ax200晶片!

cooleo 發表於 2019-10-18 17:21
呢款mb得LAN,無wifi功能

回覆  sport

如果16GB單條係而家8GB單條就正,我都會入貨...
evan11 發表於 2019-10-18 16:53
而家頭都大,1x16gb效果唔太好,但再買多條16gb又冇咁嘅需要,平時冇咁高需求

回覆 39# eric6a01

明白,但向好個方面諗。