[產品資訊] 淘宝砌電腦主機?

computer 1 .JPG

computer 2 .JPG

computer 3 .JPG

哩個價錢算唔算抵? 同香港砌又做唔做到哩啲價? 感覺仲平過啲師兄放二手.
唯一諗到個問題係有壞都幾煩. 又要寄番上去.

呢啲成套野有機係二手料,所以自行衡量!

唔覺好抵
可能既伏位:
Power Supply, SSD, 底板, GPU RX580唔知會唔會係礦卡

主要隻牛香港人自己砌機唔會用

淘寶一黎保養煩
中國火牛太高質....到時電腦大爆炸唔好怪人
樓主買行貨算吧最少有1年保.

跟佢個list, 香港砌都差唔多價 (同佢鬥伏既話)

Sharkoon 勁風者VG5-W(Red) 紅光風扇Tower Case 透明側板
價錢: HK$ 299
ADATA 16GB Premier AD4U2666316G19-S DDR4 2666MHz (1x16GB) Ram
價錢: HK$ 465
GIGABYTE / 技嘉 Radeon RX590 GAMING 8G GDDR5 雙風扇顯示卡 (GV-RX590GAMING-8GD)
價錢: HK$ 1399
Sora PS-SORA400M 400W Micro-ATX 火牛
價錢: HK$ 180
Lexar 256GB NM500 M.2 2280 LNM500-256RB PCIe 3.0 x2, NVMe 1.2 SSD
價錢: HK$ 269
AMD Ryzen 5 3600 100-100000031BOX 6C/12T, 3.6GHz,35MB Cache, Socket AM4 CPU BOX w/Cooler
價錢: HK$ 1533
ASRock 華擎 A320M-HDV R4.0 A320, DDR-4, AM4 Socket, USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B
價錢: HK$ 299

總數: HK$ 4444

D料拆開買得唔得,火牛有幸見過,貼錢試用都唔夠膽,  一拎起嚇一嚇

有嘢我都走落嚟買啦

哩個價錢算唔算抵? 同香港砌又做唔做到哩啲價? 感覺仲平過啲師兄放二手.
唯一諗到個問題係有壞都幾煩. ...
WHITERICE 發表於 2019-10-29 23:51

同香港差唔多價,冇咩分別

係香港買D 機箱連PSU可以平到爆,不過你敢唔敢試ja

自己去search 淘寶整機烈士牆

via HKEPC Reader for Android