我衹係想講3200除咗CL 16-18-18外仲有CL 16-16-16啫
另外3200 CL 16-18-18呢個參數Corsair同Crucial都有b ...
kcto 發表於 2019-11-30 22:44

顯示溫度無乜用
我諗Royal系列全部都可以顯示出溫度
Gskill以前真係用靚野 家下縮皮周圍被人插就真既

31度..

準備換
3900X
ASRock X570 Creator (未搵到邊到有得買)
暫時:16GB Ram(吾夠再加)
舊有:GTX 1080
舊有: ...
Nobita 發表於 2019-11-30 11:42

X570 Creator 港行唔見有返貨

反而限量哥張水冷有

新蛋賣緊4k有找

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

1. 執相 + 剪片
3700x
Asrock X570M Pro4
64GB DDR4-3200
1660Ti
Samsung 970EVO 1TB (System)
Samsung 970 ...
khf 發表於 2019-11-30 08:55

3950X LA

顯示溫度無乜用
我諗Royal系列全部都可以顯示出溫度
Gskill以前真係用靚野 家下縮皮周圍被人插就真既 ...
1chi 發表於 2019-11-30 23:08

royal印象中冇b die
個名寫royal咁解

另外普通trident可以上淘寶淘仿造royal部件扮royal
當然咁樣做可能void warranty

via HKEPC Reader for Android

royal印象中冇b die
個名寫royal咁解

另外普通trident可以上淘寶淘仿造royal部件扮royal
當然咁樣做可能 ...
louis3412 發表於 2019-12-1 13:43

皇家雞有bdie c14 我朋友用緊,佢成問我要唔要對Ram

Royal水晶導光膠條. 裝上去唔會失保養 小心d拆ok既

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我想請教一下,其實用普通嘅gskill 係ryzen 3000系列都ok?
定係要果D專比amd 用嘅型號?

我想請教一下,其實用普通嘅gskill 係ryzen 3000系列都ok?
定係要果D專比amd 用嘅型號? ...
kitjai0 發表於 1-12-2019 02:02 PM

話就話無問題 (如果你用 3代 Ryzen )
但係最好買翻 比 AMD 用既.....

話就話無問題 (如果你用 3代 Ryzen )
但係最好買翻 比 AMD 用既.....
dom 發表於 2019-12-1 14:54

即係點??

已經由1.0.0.4b bios轉返去1.0.0.4 beta
beta版溫度控制好好多,變返zen+咁涼