好地地用 Win 7 為乜上 Win10 玩自己呢?
dom 發表於 2020-1-21 01:35

沒辦法… 要玩PC版三國志14…就硬要上Win10  (唔支援Win7)
p.s.Win8 太多劣評唔會考慮…  

請問有無辦法下載翻個WIN7 PRO安裝檔?官方用OEM KEY唔比下載><感謝幫忙

請問有無辦法下載翻個WIN7 PRO安裝檔?官方用OEM KEY唔比下載>
hi-line 發表於 2020-1-21 17:22

無。因為再講下去會犯法

請問有無辦法下載翻個WIN7 PRO安裝檔?官方用OEM KEY唔比下載>
hi-line 發表於 2020-1-21 17:22

咁你Google零售版ISO下載完照裝,跟著認到底板OEM資料就會自己啟動。

沒辦法…  要玩PC版三國志14…就硬要上Win10  (唔支援Win7)  
p.s.Win8 太多劣評唔會考慮…  ...
lays 發表於 2020-1-21 13:57

其實Win7仲可以繼續玩到暗榮(暗恥)嘅新Game,衹係喺Win7上有問題嘅話呢間懶鬼公司都唔會開Case跟進,加上暗恥本身懶到PK用舊式DRM加密程式,M$一早出安全更新預設停用咗Securom DRM服務,不過Win7可以校返做自動啟用就玩到。

開始 > 執行 > 打句 sc config secdrv start= auto > 確定之後就可以繼續玩暗恥啲新Game,完全唔使轉Win10。

原本Win7就玩到係M$利用更新Patch方式搞到玩唔到,不過可以簡單解決。<M$製造嘅小問題>
https://kknews.cc/zh-hk/tech/p533pk8.amp

有好嘅就唔os唔用 做咩虐待自己用 win10?
用左一年 Win10决定 downgrade!
Bug10太垃圾了

via HKEPC Reader for Android

回復 19 #hpkpk123

我個W10 1803從未 update過

via HKEPC Reader for Android

Win8 太多劣評唔會考慮…  ...
lays 發表於 2020-1-21 13:57

Windows 8 差,但後來 Windows 8.1 穩定又好用。
外加一個 Start Menu 軟件,就有如 Windows 7 升級版

Win 8.1有安全更新,但又唔會好似 Windows 10 咁一年半載要安裝一次大更新