好巴打
Intel都有樣嘢好過AMD既 -- 開機速度
有時用老爸部i3-6100, cold boot 快到以為wake fro ...
akyp 發表於 2020-1-20 21:59

起步慢無辦法啦,但開完機intel要食屎

r5 3600 + mortar max
呢個組合真係冇得輸
二千幾有 i7 效能 + 4xRAM槽 + 2xM.2 + optical audio 頭

r5 3600 + mortar max
呢個組合真係冇得輸
二千幾有 i7 效能 + 4xRAM槽 + 2xM.2 + optical audio 頭 ...
zefiris 發表於 2020-1-20 22:10

塊板我砌時都覺得,點解同我塊牙石X570 prime pro比,好似唔輸幾多既

當時我就係睇唔上眼B450板先豪一次用X570 ATX

同你朋友部舊機一樣spec,係上年換左張1660TI
而家心痕成部換,諗緊i5 9400f定AMD YES好
又想等下代先揀 好頭痛

同你朋友部舊機一樣spec,係上年換左張1660TI
而家心痕成部換,諗緊i5 9400f定AMD YES好
又想等下代先揀 好頭 ...
kyouki141 發表於 2020-1-20 22:48

我真brother黎1660ti好打得,黎個年代一定3600,就算今日用唔到12T過多2年都用到

而6C6T今時今日己經可以用得盡,即係無貨多

起步慢無辦法啦,但開完機intel要食屎
Dcup 發表於 2020-1-20 22:05

快到開完機入系統仲送你漏洞

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

張1660 super有1070級數
1080P係夠玩
https://www.youtube.com/watch?v=Hj_Eo_OUa88

見brother執我部舊機重搭打PC樂趣,20FPS睇見都慘,當送禮俾佢等佢中地雷無法甩身都好

料:
AMD R ...
Dcup 發表於 2020-1-20 21:25

哈, 同你差唔多,
機箱火牛用返舊件,
用左煙頭多年, 轉會AMD,
估唔到幾滿意, 冇乜甩漏

新機
R5 3600 + Stock Cooler
16GB RAM
asrock X470 ITX
Gigabyte 1660ti ITX
三叔 970 evo plus 500GB M.2 (windows)
Cruial MX500 1TB (放GAME)
死雞 3TB  (放片)
SS RVZ01 + FSP 500W  

舊機
4590 + 8GB RAM +B85 ITX + 960 2GB

哈, 同你差唔多,
機箱火牛用返舊件,
用左煙頭多年, 轉會AMD,
估唔到幾滿意, 冇乜甩漏

新機
R5 36 ...
sobongfanfan 發表於 2020-1-21 04:30

係唔係快左順左好多? 我舊機同你差唔多
3600都店?

係唔係快左順左好多? 我舊機同你差唔多
3600都店?
newshun 發表於 2020-1-21 09:58

掂, 我之前舊機開BLUESTACK入去都要等成半分鐘,
而家十秒內搞掂