首先聯強不等於=Gigabyte
聯強=代理商
Gigabyte=生產商
但係唔知點解Gigabyte維修好似特別唔小心咁解,唔關聯強事既,聯強都做寄件者
真心一人一信寫去聯強同Gigabyte反映點解維修可以特別唔小心.
以前我過Gigabyte 都算好人,但係近呢幾好似維修服務差左少少咁.

Gigabyte 唔差係聯強
zoin0000 發表於 2020-1-23 17:42

聯強以前肯試, 我都去過幾次維修, 叫佢幫手試下著板都ok, 最後一次佢地裝修, 裝修完服務唔同左?

敢睇來都係,叫你打死都唔好用底板上面D M2 slot

最好用PCIE to M.2(如圖),起碼個M.2位壞可以即刻換,底板上面D M2 slot焊死,有咩事找師父都唔掂

YES! M-KEY, 黐埋果啲係3.3V,
2,4, ,12,14,16,18
平時DIY都係咁, 黐埋供電重勁D, 因為果個位粗左. 明顯 ...
wiz123 發表於 2020-1-23 02:43 PM

即係師父冇整錯,係樓主唔知pin位,所以諗多咗?

首先聯強不等於=Gigabyte
聯強=代理商
Gigabyte=生產商
但係唔知點解Gigabyte維修好似特別唔小心咁解,唔關 ...
香煎香腸 發表於 2020-1-23 23:45

上面有講係新板時已有問題,直至現在先子細查到

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

聯強以前肯試, 我都去過幾次維修, 叫佢幫手試下著板都ok, 最後一次佢地裝修, 裝修完服務唔同左? ...
abc888 發表於 2020-1-23 23:47

去青衣前6個月開始差, 去左青衣後更差

去青衣前6個月開始差, 去左青衣後更差
zoin0000 發表於 2020-1-24 09:24

唔係葵涌警署過D啦?青衣咁遠真係可以當無保

唔係葵涌警署過D啦?青衣咁遠真係可以當無保
abc888 發表於 2020-1-24 09:34 AM

坐去青衣站再行過去都要15min

inori 發表於 2020-1-24 11:24

以前買聯強保為左方便,漢科係觀塘但得MSI選
    好似好多代理唔開星期六仲要係偏遠既

點解係再一次令我驚訝? 因為之前試過咁

話說部電腦當時係幫朋友砌 (gigabyte ab350m-gaming 3), 其實砌o ...
patpatlee1231 發表於 2020-1-22 21:20

我試過一塊asus板,朋友不知倒了甚麼落去,引起短路,經常重啟(他沒說有倒了東西落塊板,我都不知有此問題),我幫他拿上漢科維修,檢查那位看到是人為損壞,但他都幫我問asus tw可不可以換,個多星期就叫我上去換了另一塊給我,所以我現在幫朋友砌機貴幾拾都會買回asus 板,我不是打手,祇是個人經驗,可能其他ching上去有不同際遇