純綷front header pin位唔同, 可以自行解決, 自己退針

最怕係有D廠機用特細header pin, 退pin都搞唔掂 ...
KinChungE 發表於 2020-2-9 16:13

HP自己要行一隻橫pin頭, 1X年無改
火牛基本3寶

6+4pin外無呢個都係開唔到機

HP自己要行一隻橫pin頭, 1X年無改
火牛基本3寶

6+4pin外無呢個都係開唔到機
...
zoin0000 發表於 2020-2-9 16:39

專登等人要搵翻佢買

6+4 pin就易搞 (Dell都係咁)
但係果個額外6 pin玩死人

專登等人要搵翻佢買

6+4 pin就易搞 (Dell都係咁)
但係果個額外6 pin玩死人 ...
KinChungE 發表於 2020-2-9 16:47

hp好在1X年無改個設計, 我Z2 tower死牛可以用7800牛試, tower/desktop/sff全一樣

反而dell唔同mode可以唔同,有時仲幾年轉一次, 訂牛要訂好多唔同做backup

hp好在1X年無改個設計, 我Z2 tower死牛可以用7800牛試, tower/desktop/sff全一樣

反而dell唔同mode可以 ...
zoin0000 發表於 2020-2-9 16:54

Dell係一定幾年改一次
最快可以2年就改 (Optiplex 9010/9020 --> 7040)

邊到有咩隻牛牛? 二手都唔緊要:
PowerShot 發表於 2020-2-6 14:03

hp有一啲機就係用出面嘅atx 24pin, 有一啲就全部都係自己設計嘅頭, 真係要check好先至買, 最好跟part number買.

新高登可能會有, 不過真係要逐間逐間拍門問.

TFX 火牛?

廠機有保吧?

淘宝好睇地方,
發貨地汕頭
講明SF直郵
2/2下單,5/2 SF櫃收到
顯示咭風扇

TFX 火牛?
water1213 發表於 2020-2-9 17:36

TFX規格的小電源呈長條形,標準尺寸為長175mmx寬82mmx高41mm

原文網址:https://kknews.cc/digital/5rlok.html

隻牛又唔係41mm, 係50mm高

廠機有保吧?
yick 發表於 2020-2-9 18:16

無啦, 用緊i3-2120 CPU, 朋友要黎load手機相, 上網的文書機, 唔洗太勁, 換左隻SSD同3T HDD, 加到8G ddr3 ram 已經好順