[其他] [已解決] Centralfield CPU 比錯貨?

各位好!

小弟今日去centralfield 買咗粒我以為係3990x嘅 CPU。點知返到屋企拆開先見到原來係粒3970x。賬單係寫3990x,價錢亦都係3990x嘅價。但係件貨就唔match...

我唔知道centralfield嗰邊係無心之失定係個員工操守有問題。我之前買啲貴價嘢都係喺佢哋度買。從來冇出過事。唔知各位兄弟點睇?聽日上去佢哋鋪頭換嘅時候使唔使話搵邊個經理咁樣呢?

如果呢度有centralfield嘅員工在場麻煩幫忙協調下。

感謝!

Update: 事情基本解決。改返個冇咁惹火嘅title。

各位好!

小弟今日去centralfield 買咗粒我以為係3990x嘅 CPU。點知返到屋企拆開先見到原來係粒3970x。我 ...
mikeylam 發表於 2020-2-15 22:37

呵呵…你覺得呢
返屋企拆開先投訴
可以成立咩?

要冇可能循商品說明條例嘅方向投訴呢?

各位好!

小弟今日去centralfield 買咗粒我以為係3990x嘅 CPU。點知返到屋企拆開先見到原來係粒3970x。賬 ...
mikeylam 發表於 15/2/2020 22:37

大大 買 盒裝 定 OEM/Tray 裝?
正式 AMD 盒裝 應該 不會錯... 大家都有眼睇盒面啲字!
大大 點知 是 錯? 用 CPU-Z?

大大 買 盒裝 定 OEM/Tray 裝?
正式 AMD 盒裝 應該 不會錯... 大家都有眼睇盒面啲字!
大大 點知 是 錯? 用 ...
toylet 發表於 2020-2-15 22:45

聽聞外國有人買Ryzen5俾左個Ryzen9貼紙

相都無好難有討論空間

我買盒裝。粒CPU嘅包裝都係寫3970X嘅。不過張單個part number就同粒cpu完全唔match囉。我當然明白買家都應該睇清楚先攞件貨。但係我冇諗過central field咁大間鋪都咁啫。

回覆 [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?
goto=findpost&pid=39173120&ptid=2546140]4#[/url] toylet

我買盒裝。
mikeylam 發表於 15/2/2020 22:50

咦.... 大大 快啲 回舖 舉証!
個 AMD 盒 有無 拆過 的 痕跡?
edit: 影 個 盒 睇睇?

甘大整惑,原整包裝?
打去店問下先

我睇就唔覺有拆過嘅。

咦.... 大大 快啲 回舖 舉証!
個 AMD 盒 有無 拆過 的 痕跡?
toylet 發表於 2020-2-15 22:52